Zašto zrenjaninskoj vlasti kultura nije važna?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 10. 04. 2018. | Komentara: 0

Zašto zrenjaninskoj vlasti kultura nije važna?

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin upitao je danas predstavnike zrenjaninske vlasti zašto im je kultura nevažna.

LSV

- O stanju u kulturi u našem gradu nepovoljno govori činjenica da Zrenjanin nije među 22 opštine/grada koji su dobili sredstva na konkursu „Gradovi u fokusu“. Zrenjanina nema na mapi kulture naše zemlje. Za to su zaslužni, pre svega, rukovodioci grada, a tek onda direktori ustanova kulture. Ovo je bila prilika da naš grad dobije sredstva ne samo za manifestacije, već i za infrastrukturu, rekonstrukcije, obnovu, a svi znamo koliko su našim ustanovama potrebna ulaganja – navedeno je u saopštenju zrenjaninskih ligaša.

Kako dodaju, iako je Zrenjanin 2016. godine dobio sredstva putem konkursa Ministarstva kulture i informisanja, očigledno je da se onima koji su odlučivali o tome ko će sredstva dobiti 2017. godine, pa i ove godine, nije dopao način na koji su zrenjaninski čelnici potrošili novac, ali i da Zrenjanin svojom projektnom idejom nije uspeo da se izdvoji. 

- Ustanovama kulture u našem gradu je već dovoljno teško da obavljaju posao zbog kog su osnovane. Podsećamo, gradski čelnici su doneli odluku da ukinu račune ustanovama kulture i na taj način im oduzeli prava raspolaganja sopstvenim prihodima. Ustanove više nemaju svoje račune, njihovim finansijama upravlja Grad. To praktično znači da novac od prodate karte, kao i svaki drugi zarađen dinar, u vreme kada je teško zaraditi novac u kulturi, ide u budžet osnivača, umesto u sopstvene prihode ustanove. Ovo ne samo da nepovoljno utiče na sticanje, nego i znatno otežava raspolaganje sredstvima. Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva gradske čelnike da se uozbilje, da obrate pažnju na kulturu i počnu da rade svoj posao – zaključeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

(BILSV, 10.04.2018)



Odbori LSV | Utorak, 05. 02. 2013. | Komentara: 0

Matić traži ravnomeran razvoj Zrenjanina

ZRENJANIN - Dobri rezultati kandidata za Savete i Nadzorne odbore u mesnim zajednicama, koje je podržala Liga socijaldemokrata Vojvodine na izborima koji su održani u nedelju, pokazali su da je inicijativa za formiranje gradskih opština naišla na podršku kod građana i građanki Zrenjanina - istakao je kandidat LSV za poslanika u Skupštini AP Vojvodine mr Vojislav Matić na današnjoj konferenciji za novinare.
Odbori LSV | Petak, 01. 02. 2013. | Komentara: 0

Gradska vlast otima od građana i građanki Zrenjanina

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin poziva gradonačelnika Ivana Bošnjaka da kaže ko je odgovoran za najnoviji skandal i poniženje građana i građanki Zrenjanina.
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 01. 2013. | Komentara: 0

Zrenjanin mora biti mesto u kojem se ostaje

ZRENJANIN – Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine mr Vojislav Matić predao je danas svoju kandidaturu Gradskoj izbornoj komisiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook