Završni račun budžeta potvrđuje akcenat na kapitalnim ulaganjima

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Nedelja, 04. 10. 2020. | Komentara: 0

Završni račun budžeta potvrđuje akcenat na kapitalnim ulaganjima

NOVI SAD – Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u novosadskoj skupštini podržali su završni račun budžeta Grada Novog Sada za 2019. godinu. Prema rečima predsednika odborničke grupe LSV Roberta Kolara, podrška je usledila zbog velikog broja kapitalnih ulaganja u 2019. godini. On je istakao i da je dobro što zbog tog anisu trpela socijalna davanja, nego su čak neke pozicije i uvećane, poput obezbeđivanja udžbenika za sve đake prvake. 

LSV

Budžet Novog Sada za 2019. godinu iznosio je više od 30 milijardi, što je, prema Kolarovim rečima, impozantan iznos. Kako je izjavio, karakteriše ga poreska dobit od preko 15 milijardi dinara, što ukazuje na veći broj privrednih poreskih obveznika, odnosno na značajan privredni razvoj. Rashodnu stranu karakteriše povećan broj kapitalnih ulaganja.

- Što se tiče kapitalnih ulaganja, njih je zaista mnogo, ali kao prioritetne za LSV bih izdvojio radove na kanalizacionom kolektoru kod Žeželjevog mosta, pripremne radove za izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda, izrazito veliki broj novih kanalizacionih priključaka kao jedne elementarne tekovine koju građani moraju da imaju, do uređenja i detaljne rekonstrukcije Podgrađa Petrovaradinske tvrđave, izgradnja novih saobraćajnica, novih bulevara i, za Novi Sad vrlo značajnog aspekta - rekonstrukcija postojećih i izgradnja novih biciklističkih staza i uspostavljanje privremenih biciklisitčkih zona u okviru postojećih saobraćajnica. Između ostalog, ovo su razlozi zbog kojih je odbornička grupa LSV podržala završni račun budžeta grada Novog Sada za 2019. godinu – naglasio je Kolar. 

 (SzILSV, 04.10.2020)




Odbori LSV | Utorak, 13. 04. 2021. | Komentara: 0

Sve stranke da zajednički podrže izgradnju Kovid bolnice

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad poziva sve političke stranke na području grada da podrže izgradnju Kovid bolnice koja je osnov dugo očekivane i više nego potrebne nove bolnice u gradu.
Odbori LSV | Petak, 19. 03. 2021. | Komentara: 0

LSV Novi Sad će instirati na zaštiti Špilerove kuće

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad očekuje da Zavod za zaštitu spomenika kulture saopšti šta se tačno dešava sa čuvenom Špilerovom kućom u Petrovaradinu i šta se konkretno preduzima na zaštiti ovog spomenika kulture.
Odbori LSV | Sreda, 10. 02. 2021. | Komentara: 0

LSV neguje ideje Vase Stajića i čuva uspomenu na njega

Viziju, ljubav i borbu Vase Stajića za građansku, autonomnu i modernu Vojvodinu ima ko da nasledi. Liga socijaldemokrata Vojvodine čuva i neguje i njegove ideje i uspomenu na ovog velikog čoveka u istoriji Vojvodine, poručio je Robert Kolar, potpredsednik LSV.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook