Završni račun budžeta potvrđuje akcenat na kapitalnim ulaganjima

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Nedelja, 04. 10. 2020. | Komentara: 0

Završni račun budžeta potvrđuje akcenat na kapitalnim ulaganjima

NOVI SAD – Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u novosadskoj skupštini podržali su završni račun budžeta Grada Novog Sada za 2019. godinu. Prema rečima predsednika odborničke grupe LSV Roberta Kolara, podrška je usledila zbog velikog broja kapitalnih ulaganja u 2019. godini. On je istakao i da je dobro što zbog tog anisu trpela socijalna davanja, nego su čak neke pozicije i uvećane, poput obezbeđivanja udžbenika za sve đake prvake. 

LSV

Budžet Novog Sada za 2019. godinu iznosio je više od 30 milijardi, što je, prema Kolarovim rečima, impozantan iznos. Kako je izjavio, karakteriše ga poreska dobit od preko 15 milijardi dinara, što ukazuje na veći broj privrednih poreskih obveznika, odnosno na značajan privredni razvoj. Rashodnu stranu karakteriše povećan broj kapitalnih ulaganja.

- Što se tiče kapitalnih ulaganja, njih je zaista mnogo, ali kao prioritetne za LSV bih izdvojio radove na kanalizacionom kolektoru kod Žeželjevog mosta, pripremne radove za izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda, izrazito veliki broj novih kanalizacionih priključaka kao jedne elementarne tekovine koju građani moraju da imaju, do uređenja i detaljne rekonstrukcije Podgrađa Petrovaradinske tvrđave, izgradnja novih saobraćajnica, novih bulevara i, za Novi Sad vrlo značajnog aspekta - rekonstrukcija postojećih i izgradnja novih biciklističkih staza i uspostavljanje privremenih biciklisitčkih zona u okviru postojećih saobraćajnica. Između ostalog, ovo su razlozi zbog kojih je odbornička grupa LSV podržala završni račun budžeta grada Novog Sada za 2019. godinu – naglasio je Kolar. 

 (SzILSV, 04.10.2020)
Odbori LSV | Subota, 19. 12. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Rešenje pijaće vode u Banatu nisu fabrike vode, već regionalni vodovod

Problem pijaće vode u Zrenjaninu nije rešen izgradnjom Fabrike vode. Situacija jeste bolja od kako Fabrika radi, ali problem i dalje postoji, jer, iako možda voda izlazi čista iz fabrike, ona prolazi kroz prljave i često bušne cevi, i do krajnjeg korisnika opet dolazi neupotrebljiva, izjavio je predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš. 
Odbori LSV | Petak, 18. 12. 2020. | Komentara: 0

Obećali smo i ispunili: Zaustavljamo prolazak teških kamiona kroz Detelinaru i Salajku!

Zabranjen je prolazak kamiona težih od pet tona kroz Ulice Kornelija Stankovića, Rumenačku, Rumenački put, Partizansku i Industrijsku! Time je Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad ispunio predizborno obećanje dato građanima u naseljima Detelinara i Salajka.

Odbori LSV | Ponedeljak, 14. 12. 2020. | Komentara: 0

Hitno utvrditi odgovornost za eksploziju u zrenjaninskoj fabrici vode

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od nadležnih organa da u što kraćem roku istraže sve okolnosti vezane za današnju eksploziju u zrenjaninskoj fabrici vode.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook