Završni račun budžeta potvrđuje akcenat na kapitalnim ulaganjima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 04. 10. 2020. | Komentara: 0

Završni račun budžeta potvrđuje akcenat na kapitalnim ulaganjima

NOVI SAD – Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u novosadskoj skupštini podržali su završni račun budžeta Grada Novog Sada za 2019. godinu. Prema rečima predsednika odborničke grupe LSV Roberta Kolara, podrška je usledila zbog velikog broja kapitalnih ulaganja u 2019. godini. On je istakao i da je dobro što zbog tog anisu trpela socijalna davanja, nego su čak neke pozicije i uvećane, poput obezbeđivanja udžbenika za sve đake prvake. 

LSV

Budžet Novog Sada za 2019. godinu iznosio je više od 30 milijardi, što je, prema Kolarovim rečima, impozantan iznos. Kako je izjavio, karakteriše ga poreska dobit od preko 15 milijardi dinara, što ukazuje na veći broj privrednih poreskih obveznika, odnosno na značajan privredni razvoj. Rashodnu stranu karakteriše povećan broj kapitalnih ulaganja.

- Što se tiče kapitalnih ulaganja, njih je zaista mnogo, ali kao prioritetne za LSV bih izdvojio radove na kanalizacionom kolektoru kod Žeželjevog mosta, pripremne radove za izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda, izrazito veliki broj novih kanalizacionih priključaka kao jedne elementarne tekovine koju građani moraju da imaju, do uređenja i detaljne rekonstrukcije Podgrađa Petrovaradinske tvrđave, izgradnja novih saobraćajnica, novih bulevara i, za Novi Sad vrlo značajnog aspekta - rekonstrukcija postojećih i izgradnja novih biciklističkih staza i uspostavljanje privremenih biciklisitčkih zona u okviru postojećih saobraćajnica. Između ostalog, ovo su razlozi zbog kojih je odbornička grupa LSV podržala završni račun budžeta grada Novog Sada za 2019. godinu – naglasio je Kolar. 

 (SzILSV, 04.10.2020)




Odbori LSV | Subota, 17. 12. 2011. | Komentara: 0

Pokrenut ciklus tribina na temu poljoprivrede

PANČEVO - Pred brojnim poljoprivrednicima, okupljenim na poziv MO LSV Banatski Brestovac i GrO LSV Pančevo, sinoć je u Banatskom Brestovcu održana tribina na kojoj je dr. Radovanka Jakovljev-Lazić  održala predavanje na temu organske prozvodnje, preventive i zaštite bilja i upotrebe hemijskih preparata u povrtarstvu.
Odbori LSV | Subota, 17. 12. 2011. | Komentara: 0

I u Bečeju puna plata za trudnice

BEČEJ - Budućim bečejskim trudnicama će se, na inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine, isplaćivati 100 posto zarade za vreme privremene sprečenosti za rad zbog komplikacija u vezi sa trudnoćom.
Odbori LSV | Petak, 16. 12. 2011. | Komentara: 0

Jovanović prekrečio poruke mržnje

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović prekrečio je 16. decembar kukasti krst i grafit mržnje na kući u Ulici Janka Veselinovića 11.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook