Želimo da se Radio Zrenjanin ponovo čuje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 16. 05. 2017. | Komentara: 0

Želimo da se Radio Zrenjanin ponovo čuje

Odbornik LSV Aleksandar Marton podsetio je da je Ministarstvo kulture i informisanja donelo uredbu o privatizaciji lokalnih medija, kojom je omogućen prenos akcija medija koji nisu privatizovani na lokalne samouprave.

LSV

- Na taj način, opštinama i gradovima je dat rok od šest meseci u kom će biti moguće privatizovati lokalni medij. LSV smatra da je bilo nedopustivo gašenje Radio Zrenjanina, koji je 37 godina informisao gradjane Zrenjanina o aktuelnim dogadjajima - rekao je Marton.

Prema njegovim rečima, prestanak rada te radio stanice istovremeno znači i prestanak informisanja na jezicima nacionalnih zajednica u gradu, jer je poznato da je taj gradski radio bio jedini elektronski medij koji je informisao gradjane na svim jezicima koji su u službenoj upotrebi u gradu.


- Interes Zrenjaninaca svima mora biti na prvom mestu i zato se LSV nada jasnoj i brzoj reakciji organa lokalne samouprave - rekao je Marton.

Radio Zrenjanin poslovao je kao javno preduzeće sa 30 zaposlenih. Program je prestao da emitije posle 36 godina, sredinom decembra 2015, jer je po Zakonu o informisanju morao da se privatizuje, ali za privatizaciju nije ni bio oglašen.

(BILSV, 16.05.2017)




Odbori LSV | Sreda, 22. 05. 2013. | Komentara: 0

Umanjenje štete ne oslobađa krivce za štetan ugovor

NOVI SAD, 22. maj  – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja vest da je odlukom Vrhovnog kasacionog suda umanjen odštetni iznos koji Novi Sad treba da plati zbog štetnog ugovora koji je u ime grada potpisan sa ATP Vojvodinom. Umanjenje odštete za oko deset miliona evra je ušteda koja je itekako značajna za Grad.
Odbori LSV | Sreda, 22. 05. 2013. | Komentara: 0

Stvoreni uslovi za vanredne lokalne izbore u Pančevu

PANČEVO  – Liga socijaldemokrata Vojvodine naglašava da su se konačno stvorili uslovi za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Pančevu nakon jučerašnje zvanične  ostavke gradonačelnika dr Svetozara Gavrilovića – ukazao je na današnjoj konferenciji za novinare portparol Gradske organizacije LSV Pančevo Vladan Keljević.
Odbori LSV | Utorak, 21. 05. 2013. | Komentara: 0

Probleme Vojvodine treba sistemski rešavati

NOVI SAD - Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine i odbornik u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton podsetio je danas da su poslanici pokrajinskog parlamenta ubedljivom većinom glasova usvojili Deklaraciju o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook