Želimo da se Radio Zrenjanin ponovo čuje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 16. 05. 2017. | Komentara: 0

Želimo da se Radio Zrenjanin ponovo čuje

Odbornik LSV Aleksandar Marton podsetio je da je Ministarstvo kulture i informisanja donelo uredbu o privatizaciji lokalnih medija, kojom je omogućen prenos akcija medija koji nisu privatizovani na lokalne samouprave.

LSV

- Na taj način, opštinama i gradovima je dat rok od šest meseci u kom će biti moguće privatizovati lokalni medij. LSV smatra da je bilo nedopustivo gašenje Radio Zrenjanina, koji je 37 godina informisao gradjane Zrenjanina o aktuelnim dogadjajima - rekao je Marton.

Prema njegovim rečima, prestanak rada te radio stanice istovremeno znači i prestanak informisanja na jezicima nacionalnih zajednica u gradu, jer je poznato da je taj gradski radio bio jedini elektronski medij koji je informisao gradjane na svim jezicima koji su u službenoj upotrebi u gradu.


- Interes Zrenjaninaca svima mora biti na prvom mestu i zato se LSV nada jasnoj i brzoj reakciji organa lokalne samouprave - rekao je Marton.

Radio Zrenjanin poslovao je kao javno preduzeće sa 30 zaposlenih. Program je prestao da emitije posle 36 godina, sredinom decembra 2015, jer je po Zakonu o informisanju morao da se privatizuje, ali za privatizaciju nije ni bio oglašen.

(BILSV, 16.05.2017)




Odbori LSV | Četvrtak, 11. 04. 2013. | Komentara: 0

Pančevački Ligaši izabrali novo rukovodstvo

PANČEVO – Na izbornoj skupštini Gradskog odbora Lige socijaldemorkata Vojvodine Pančevo, za predsednika je jednoglasno izabran Pavle Đukić, dok su za potpredsednike, takođe jednoglasno, izabrani Marija Boršoš i Jovan Petrovački.
Odbori LSV | Četvrtak, 11. 04. 2013. | Komentara: 0

Situacija u Pančevu dogorela do noktiju

PANČEVO – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine upozorava da je nedopustivo da pančevački mediji i građani budu taoci obračuna nekoliko struja u Srpskoj naprednoj stranci. Predsednica Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige Marinika Čobanu, osvrnušvi se na tekstove u prošlom broju „Pančevca“, rekla je da mediji ne mogu biti posluženi na „tanjiru“ bilo kojoj stranci, ocenjujući da je situacija „dogorela do noktiju“ i da Liga neće ćutati.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2013. | Komentara: 0

Nenadov reizabran za predsednika LSV Sombor

SOMBOR – Liga socijaldemokrata Vojvodine u Somboru dobila je novi Gradski odbor, koji će činiti 35 članova i članica, uključujući ponovo izabranog predsednika Dragana Nenadova i potpredsednika Zorana Terzina, te novu potpredsednicu Sanju Stojačić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook