Želimo da se Radio Zrenjanin ponovo čuje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 16. 05. 2017. | Komentara: 0

Želimo da se Radio Zrenjanin ponovo čuje

Odbornik LSV Aleksandar Marton podsetio je da je Ministarstvo kulture i informisanja donelo uredbu o privatizaciji lokalnih medija, kojom je omogućen prenos akcija medija koji nisu privatizovani na lokalne samouprave.

LSV

- Na taj način, opštinama i gradovima je dat rok od šest meseci u kom će biti moguće privatizovati lokalni medij. LSV smatra da je bilo nedopustivo gašenje Radio Zrenjanina, koji je 37 godina informisao gradjane Zrenjanina o aktuelnim dogadjajima - rekao je Marton.

Prema njegovim rečima, prestanak rada te radio stanice istovremeno znači i prestanak informisanja na jezicima nacionalnih zajednica u gradu, jer je poznato da je taj gradski radio bio jedini elektronski medij koji je informisao gradjane na svim jezicima koji su u službenoj upotrebi u gradu.


- Interes Zrenjaninaca svima mora biti na prvom mestu i zato se LSV nada jasnoj i brzoj reakciji organa lokalne samouprave - rekao je Marton.

Radio Zrenjanin poslovao je kao javno preduzeće sa 30 zaposlenih. Program je prestao da emitije posle 36 godina, sredinom decembra 2015, jer je po Zakonu o informisanju morao da se privatizuje, ali za privatizaciju nije ni bio oglašen.

(BILSV, 16.05.2017)




Odbori LSV | Ponedeljak, 18. 03. 2013. | Komentara: 0

Izborna skupstina OO LSV Zabalj

NOVI SAD – Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj Jovan Panić rekao je da je LSV ostvarila najbolji razultat, od osnivanja do danas.On je na Izbornoj skupštini žabaljskog odbora, rekao i da je taj odbor dobro radio u prethodnom periodu.
Odbori LSV | Subota, 16. 03. 2013. | Komentara: 0

Aleksandar Kravić na čelu novosadskih ligaša

NOVI SAD - Aleksandar Kravić izabran je većinom glasova za predsednika Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad. Na Izbornoj skupštini GrO, koja je danas održana po 14. put, glasalo je 198 delegata, a Kravićevu kandidaturu podržalo je 174.
Odbori LSV | Petak, 15. 03. 2013. | Komentara: 0

LSV traži odgovornost za oduzimanje mandata odbornicima

ZRENJANIN - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Grada Zrenjanina zatražila je danas odgovornost svih koji su učestvovali u donošenju odluke o oduzimanju mandata ligašu Tiboru Vašu i Goranu Kauriću iz Demokratske stranke, koju je kasnije poništio Upravni sud.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook