Zrenjanin 1. maj dočekuje kao jedna od najvećih žrtava tranzicije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 29. 04. 2011. | Komentara: 0

Zrenjanin 1. maj dočekuje kao jedna od najvećih žrtava tranzicije

ZRENJANIN - Porazna je činjenica da ovogodišnji Međunarodni praznik rada u Zrenjaninu dočekujemo u gradu nedavno proglašenom jednim od najvećih žrtava tranzicije u Srbiji. Socijalna karta velikog broja naših sugrađana danas je u velikom neskladu s prazničnom atmosferom s kojom smo dočekivali praznike pre dve i više decenija, kada je Zrenjanin bio u rangu najvećih industrijskih centara nekadašnje zajedničke države " saopštio je danas, povodom, 1. maja - Međunarodnog praznika rada, predsednik Skupštine Grada Zrenjnanina Aleksandar Marton.

On je rekao da su zaposleni Zrenjaninci, što je slučaj i u drugim sredinama u našoj zemlji, često u situaciji da im se rad ne vrednuje dovoljno, a nesloga sindikata samo ide u prilog poslodavcima koji žele da sopstvene probleme u poslovanju rešavaju otežavanjem položaja svojih radnika.

- Ima, srećom, i u našem gradu primera dobrih i uspešnih kolektiva, korektnih poslodavaca i zaposlenih koji su u potpunosti zadovoljni svojim statusom. Tome treba težiti u narednom periodu, jer je to jedini put koji vodi  ka oporavku privrede i smanjenju nezaposlenosti " navodi Marton u saopštenju. On takođe kaže da će lokalna samouprava i ubuduće, u okviru svojih nadležnosti, preduzimati aktivnosti koje mogu da zaustave negativne trendove i pospeše procese koji vode povratku grada Zrenjanina na nekadašnje privredne pozicije.

(BILSV, 29.04.2011.)




Odbori LSV | Subota, 07. 04. 2012. | Komentara: 0

Predstojeći izbori prekretnica za Vojvođane

ŽITIŠTE – Iako Liga socijaldemokrata Vojvodine u aktuelnom sazivu Narodne skupštine Republike Srbije ima svega pet poslanika, oni su svojim zalaganjem uspeli da za Vojvodinu izbore niz pogodnosti, istakao je na trbini održanoj preksinoć u Žitištu zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Odbori LSV | Subota, 07. 04. 2012. | Komentara: 0

Bezbednost Zrenjaninki i Zrenjaninaca na prvom mestu

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine grada Zrenjanina i kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine, po većinskom izbornom sistemu  Aleksandar Marton, razgovarao je danas sa stanovnicima gradske Mesne zajednice „Dositej Obradović“ i tom prilikom apelovao na nadležne da se obrati veća pažnja na problem nedostatka bezbednosti, kako u ovom, tako i u svim ostalim delovima grada i naseljenih mesta.
Odbori LSV | Petak, 06. 04. 2012. | Komentara: 0

LSV u Sremskoj Mitrovici pod rednim brojem 6

SREMSKA MITROVICA - Lista pod nazivom Liga socijaldemokrata Vojvodine – Nenad Čanak na predstojećim izborima za Skupštinu grada Sremska Mitrovica će nastupiti pod rednim brojem 6, saopšteno je na pres konferenciji koja je održana juče u prostorijama Gradskog odbora LSV Sremska Mitrovica.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook