Zrenjanin 1. maj dočekuje kao jedna od najvećih žrtava tranzicije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 29. 04. 2011. | Komentara: 0

Zrenjanin 1. maj dočekuje kao jedna od najvećih žrtava tranzicije

ZRENJANIN - Porazna je činjenica da ovogodišnji Međunarodni praznik rada u Zrenjaninu dočekujemo u gradu nedavno proglašenom jednim od najvećih žrtava tranzicije u Srbiji. Socijalna karta velikog broja naših sugrađana danas je u velikom neskladu s prazničnom atmosferom s kojom smo dočekivali praznike pre dve i više decenija, kada je Zrenjanin bio u rangu najvećih industrijskih centara nekadašnje zajedničke države " saopštio je danas, povodom, 1. maja - Međunarodnog praznika rada, predsednik Skupštine Grada Zrenjnanina Aleksandar Marton.

On je rekao da su zaposleni Zrenjaninci, što je slučaj i u drugim sredinama u našoj zemlji, često u situaciji da im se rad ne vrednuje dovoljno, a nesloga sindikata samo ide u prilog poslodavcima koji žele da sopstvene probleme u poslovanju rešavaju otežavanjem položaja svojih radnika.

- Ima, srećom, i u našem gradu primera dobrih i uspešnih kolektiva, korektnih poslodavaca i zaposlenih koji su u potpunosti zadovoljni svojim statusom. Tome treba težiti u narednom periodu, jer je to jedini put koji vodi  ka oporavku privrede i smanjenju nezaposlenosti " navodi Marton u saopštenju. On takođe kaže da će lokalna samouprava i ubuduće, u okviru svojih nadležnosti, preduzimati aktivnosti koje mogu da zaustave negativne trendove i pospeše procese koji vode povratku grada Zrenjanina na nekadašnje privredne pozicije.

(BILSV, 29.04.2011.)




Odbori LSV | Četvrtak, 09. 02. 2012. | Komentara: 0

Nastavljena borba sa snegom

TEMERIN – Kao što su i najavili, omladinci Lige socijaldemokrata Vojvodine opštinskog odbora u Temerinu nastavili su akciju čišćenja od ogromnih nanosa snega.
Odbori LSV | Utorak, 07. 02. 2012. | Komentara: 0

Iz Zrenjanina poslata poruka pobede

ZRENJANIN – Liga socijaldemokrata Vojvodine trenutno ima najviši rejting u Zrenjninu, kao i sposobnost da pokaže odgovornost i obavezu da vodi grad posle predstojećih izbora, ocenjeno je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su govorili predsednik GrO LSV Zrenjanin Dejan Čapo, predsednik IO GrO LSV Zrenjanin Dragan Nedeljkov i potpredsednik LSV Aleksandar Marton.
Odbori LSV | Utorak, 07. 02. 2012. | Komentara: 0

Temerinski omladinci očistili sneg

TEMERIN – Omladinici OO Lige socijaldemokrata Temerin očistili su, u sklopu akcije "Očistimo Temerin - olakšajmo život našim sugrađankama i sugrađanima”, više autobuskih stajališta u tom mestu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook