Zrenjanin 1. maj dočekuje kao jedna od najvećih žrtava tranzicije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 29. 04. 2011. | Komentara: 0

Zrenjanin 1. maj dočekuje kao jedna od najvećih žrtava tranzicije

ZRENJANIN - Porazna je činjenica da ovogodišnji Međunarodni praznik rada u Zrenjaninu dočekujemo u gradu nedavno proglašenom jednim od najvećih žrtava tranzicije u Srbiji. Socijalna karta velikog broja naših sugrađana danas je u velikom neskladu s prazničnom atmosferom s kojom smo dočekivali praznike pre dve i više decenija, kada je Zrenjanin bio u rangu najvećih industrijskih centara nekadašnje zajedničke države " saopštio je danas, povodom, 1. maja - Međunarodnog praznika rada, predsednik Skupštine Grada Zrenjnanina Aleksandar Marton.

On je rekao da su zaposleni Zrenjaninci, što je slučaj i u drugim sredinama u našoj zemlji, često u situaciji da im se rad ne vrednuje dovoljno, a nesloga sindikata samo ide u prilog poslodavcima koji žele da sopstvene probleme u poslovanju rešavaju otežavanjem položaja svojih radnika.

- Ima, srećom, i u našem gradu primera dobrih i uspešnih kolektiva, korektnih poslodavaca i zaposlenih koji su u potpunosti zadovoljni svojim statusom. Tome treba težiti u narednom periodu, jer je to jedini put koji vodi  ka oporavku privrede i smanjenju nezaposlenosti " navodi Marton u saopštenju. On takođe kaže da će lokalna samouprava i ubuduće, u okviru svojih nadležnosti, preduzimati aktivnosti koje mogu da zaustave negativne trendove i pospeše procese koji vode povratku grada Zrenjanina na nekadašnje privredne pozicije.

(BILSV, 29.04.2011.)




Odbori LSV | Sreda, 27. 12. 2023. | Komentara: 0

Puna usta praznog patriotizma

Vojvođani LSV poziva nadležne inspekcije da kazne odgovorne u gradu Zrenjaninu zbog nepodobnog načina isticanja državne zastave.
Odbori LSV | Ponedeljak, 20. 11. 2023. | Komentara: 0

Mrnuštik: Vojvođani su večeras uz ProGlas u Novom Sadu!

Vojvođani 17. decembra na izborima za republički i pokrajinski parlament imaju priliku da se izbore da se glas Vojvodine čuje u naredne četiri godine. Vojvodina može da bude faktor promene. Ali, da bi se glas zaista čuo potrebna je najšira mobilizacija građana.
Odbori LSV | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Pogodnosti za plaćanje komunalnih usluga za sve građane Srbije!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da odluka da samo građani Beograda imaju privilegiju plaćanja računa na rate i otpisa kamate, dok danas, 1. novembra 2023. godine, svedočimo poskupljenju cene plina za 10% i 8% skupljoj ceni struje, predstavlja duboku nepravdu i stvara ozbiljnu socijalnu i ekonomsku nejednakost. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook