Zrenjanin će ostati u sportskom vrhu

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 06. 12. 2011. | Komentara: 0

Zrenjanin će ostati u sportskom vrhu

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine se, kao društveno odgovorna politička organizacija, bavi analizom svih segmenata društvenog života, a prethodne nedelje je, kroz tribinu „Aktuelno stanje fudbala u Vojvodini“ u organizaciji Saveta za sport GrO LSV Zrenjanin, sagledano stanje u fudbalu u Zrenjaninu i Vojvodini, kao najmasovnijeg sporta – rekao je danas predsednik Saveta za sport GrO LSV Zrenjanin mr Vojislav Matić.

MAtić Bogaroški

On je  objasnio da će tribina, koja će biti održana u većini gradova Vojvodine, rezultirati identifikovanjem problema i poteškoća fudbalske Vojvodine i rešenjima koja će biti predložena za svaku lokalnu sredinu.
Mr Vojislav Matić, koji je ujedno i član Gradskog veća grada Zrenjanina zadužen za resor sporta, podsetio je da je Zrenjanin grad koji po sportu može ravnomerno da se meri sa svetskim centrima i da se time na pravi način najbolje reprezentuje lokalna sredina.

- Naš grad je ove godine bio domaćin velikih sportskih manifestacija, kao što su bili Prvenstvo Evrope za juniore u rvanju, Prvenstvo za seniorke u odbojci i niz kvalifikacionih turnira u košarci i fudbalu za devojčice. Organizovani su i tradicionalni turniri: plivački „Srbija open“, memorijalan „Darko Nišavić“ i vaterpolo turnir „Darko Čukić“ – podsetio je Matić. On je ocenio da su rezultati zrenjaninskih sportista ove godine, kao i do sada, reprezentativni i broje blizu 40 medalja osvojenih na međunarodnim takmičenjima.
Prema njegovim rečima, ove godine su i sportisti i rekreativci dobili bolje infrastrukturne uslove, pa je tako postavljena tartan podloga na košarkaškim terenima u naseljima Bagljaš i 4. jul, trim podloga na stazi u parku na Šećerani, ponovo je počeo da radi i gradski bazen, a izvesno je i da će se u centru grada ove zime otvoriti klizalište, koje će biti na raspolaganju građankama i građanima tokom zimskih meseci. Mr Vojislav Matić je napomenuo da je sledeća godina olimpijska, te da je cilj da Zrenjanin bude u vrhu gradova u Srbiji po broju sportista koji će učestvovati na najznačajnijoj sportskoj manifestaciji, kao i po broju njih koji će se vratiti okićeni medaljama.

Srđan Bogaroški, član Saveta za sport GrO LSV Zrenjanin i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina, pohvalio je zalaganje Saveta za bolje uslove za sport u Zrenjaninu i objasnio da će Sportski savez i dalje stajati na raspolaganju sportskim poslanicima u gradu, kao i da će i naredne godine, kao i ove, biti nosilac mnogobrojnih edukativnih projekata, koji će za cilj imati podizanje svesti značaja sporta i rekreacije u Zrenjaninu.

(BILSV, 06.12.2011.)Odbori LSV | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

Institut za digitalnu transformaciju u Zrenjaninu prvi korak ka Banatskom univerzitetu

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine zalažu se za osnivanje Instituta digitalne transformacije u Zrenjaninu. Smatramo to prvim konkretnim koracima ka ostvarenju našeg dugogodišnjeg cilja – osnivanja Banatskog univerziteta.
Odbori LSV | Četvrtak, 21. 05. 2020. | Komentara: 0

Hitno zabraniti seču šume na Fruškoj gori!

Vojvođanski front – ujedinjeni za Novi Sad zahteva da se hitno zabrani seča šume i zaustavi ogoljavanje Fruške gore. Iako to ne spada u gradsku nadležnost, svako ko voli Novi Sad, voli i Frušku goru i zato pozivamo sve aktere na političkoj sceni grada da se angažuju i ulože sav svoj uticaj u njenu zaštitu.
Odbori LSV | Utorak, 19. 05. 2020. | Komentara: 0

Hitno privesti i procesuirati pripadnike Levijatana!

Vojvođanski front - ujedinjeni za Novi Sad poziva sve nadležne organe da privedu i procesuiraju pripadnike pokreta Levijatan koji su se fotografisali sa visoko podignutom desnom rukom ispred Spomenika žrtvama racije.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook