Zrenjanin će ostati u sportskom vrhu

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 06. 12. 2011. | Komentara: 0

Zrenjanin će ostati u sportskom vrhu

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine se, kao društveno odgovorna politička organizacija, bavi analizom svih segmenata društvenog života, a prethodne nedelje je, kroz tribinu „Aktuelno stanje fudbala u Vojvodini“ u organizaciji Saveta za sport GrO LSV Zrenjanin, sagledano stanje u fudbalu u Zrenjaninu i Vojvodini, kao najmasovnijeg sporta – rekao je danas predsednik Saveta za sport GrO LSV Zrenjanin mr Vojislav Matić.

MAtić Bogaroški

On je  objasnio da će tribina, koja će biti održana u većini gradova Vojvodine, rezultirati identifikovanjem problema i poteškoća fudbalske Vojvodine i rešenjima koja će biti predložena za svaku lokalnu sredinu.
Mr Vojislav Matić, koji je ujedno i član Gradskog veća grada Zrenjanina zadužen za resor sporta, podsetio je da je Zrenjanin grad koji po sportu može ravnomerno da se meri sa svetskim centrima i da se time na pravi način najbolje reprezentuje lokalna sredina.

- Naš grad je ove godine bio domaćin velikih sportskih manifestacija, kao što su bili Prvenstvo Evrope za juniore u rvanju, Prvenstvo za seniorke u odbojci i niz kvalifikacionih turnira u košarci i fudbalu za devojčice. Organizovani su i tradicionalni turniri: plivački „Srbija open“, memorijalan „Darko Nišavić“ i vaterpolo turnir „Darko Čukić“ – podsetio je Matić. On je ocenio da su rezultati zrenjaninskih sportista ove godine, kao i do sada, reprezentativni i broje blizu 40 medalja osvojenih na međunarodnim takmičenjima.
Prema njegovim rečima, ove godine su i sportisti i rekreativci dobili bolje infrastrukturne uslove, pa je tako postavljena tartan podloga na košarkaškim terenima u naseljima Bagljaš i 4. jul, trim podloga na stazi u parku na Šećerani, ponovo je počeo da radi i gradski bazen, a izvesno je i da će se u centru grada ove zime otvoriti klizalište, koje će biti na raspolaganju građankama i građanima tokom zimskih meseci. Mr Vojislav Matić je napomenuo da je sledeća godina olimpijska, te da je cilj da Zrenjanin bude u vrhu gradova u Srbiji po broju sportista koji će učestvovati na najznačajnijoj sportskoj manifestaciji, kao i po broju njih koji će se vratiti okićeni medaljama.

Srđan Bogaroški, član Saveta za sport GrO LSV Zrenjanin i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina, pohvalio je zalaganje Saveta za bolje uslove za sport u Zrenjaninu i objasnio da će Sportski savez i dalje stajati na raspolaganju sportskim poslanicima u gradu, kao i da će i naredne godine, kao i ove, biti nosilac mnogobrojnih edukativnih projekata, koji će za cilj imati podizanje svesti značaja sporta i rekreacije u Zrenjaninu.

(BILSV, 06.12.2011.)Odbori LSV | Ponedeljak, 07. 10. 2019. | Komentara: 0

Članovi Izvršnog odbora LSV Zrenjanin zahtevaju rešavanje problema kafilerije

Članovi i članice Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin otišli su do kafilerije da izraze svoje nezadovoljstvo zbog širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije „Prekon“ i iskažu stav da se problem mora bez odlaganja rešiti.
Odbori LSV | Nedelja, 06. 10. 2019. | Komentara: 0

Marton: Gradska vlast da se već jednom uozbilji

Smatramo da nije dobro što vladajuća većina i dalje nastavlja sa starom praksom odbijanja svakog našeg predloga. Za dva do tri meseca će se te iste tačke naći na dnevnom redu, jer su to životni problemi naših sugrađana koji moraju da se rešavaju – izjavio je odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton.
Odbori LSV | Sreda, 02. 10. 2019. | Komentara: 0

Vojvodina i Zrenjanin pobeđuju samo jedinstvom

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin čestita građanima Zrenjanina Dan oslobođenja od fašizma.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook