Zrenjanin će ostati u sportskom vrhu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 06. 12. 2011. | Komentara: 0

Zrenjanin će ostati u sportskom vrhu

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine se, kao društveno odgovorna politička organizacija, bavi analizom svih segmenata društvenog života, a prethodne nedelje je, kroz tribinu „Aktuelno stanje fudbala u Vojvodini“ u organizaciji Saveta za sport GrO LSV Zrenjanin, sagledano stanje u fudbalu u Zrenjaninu i Vojvodini, kao najmasovnijeg sporta – rekao je danas predsednik Saveta za sport GrO LSV Zrenjanin mr Vojislav Matić.

MAtić Bogaroški

On je  objasnio da će tribina, koja će biti održana u većini gradova Vojvodine, rezultirati identifikovanjem problema i poteškoća fudbalske Vojvodine i rešenjima koja će biti predložena za svaku lokalnu sredinu.
Mr Vojislav Matić, koji je ujedno i član Gradskog veća grada Zrenjanina zadužen za resor sporta, podsetio je da je Zrenjanin grad koji po sportu može ravnomerno da se meri sa svetskim centrima i da se time na pravi način najbolje reprezentuje lokalna sredina.

- Naš grad je ove godine bio domaćin velikih sportskih manifestacija, kao što su bili Prvenstvo Evrope za juniore u rvanju, Prvenstvo za seniorke u odbojci i niz kvalifikacionih turnira u košarci i fudbalu za devojčice. Organizovani su i tradicionalni turniri: plivački „Srbija open“, memorijalan „Darko Nišavić“ i vaterpolo turnir „Darko Čukić“ – podsetio je Matić. On je ocenio da su rezultati zrenjaninskih sportista ove godine, kao i do sada, reprezentativni i broje blizu 40 medalja osvojenih na međunarodnim takmičenjima.
Prema njegovim rečima, ove godine su i sportisti i rekreativci dobili bolje infrastrukturne uslove, pa je tako postavljena tartan podloga na košarkaškim terenima u naseljima Bagljaš i 4. jul, trim podloga na stazi u parku na Šećerani, ponovo je počeo da radi i gradski bazen, a izvesno je i da će se u centru grada ove zime otvoriti klizalište, koje će biti na raspolaganju građankama i građanima tokom zimskih meseci. Mr Vojislav Matić je napomenuo da je sledeća godina olimpijska, te da je cilj da Zrenjanin bude u vrhu gradova u Srbiji po broju sportista koji će učestvovati na najznačajnijoj sportskoj manifestaciji, kao i po broju njih koji će se vratiti okićeni medaljama.

Srđan Bogaroški, član Saveta za sport GrO LSV Zrenjanin i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina, pohvalio je zalaganje Saveta za bolje uslove za sport u Zrenjaninu i objasnio da će Sportski savez i dalje stajati na raspolaganju sportskim poslanicima u gradu, kao i da će i naredne godine, kao i ove, biti nosilac mnogobrojnih edukativnih projekata, koji će za cilj imati podizanje svesti značaja sporta i rekreacije u Zrenjaninu.

(BILSV, 06.12.2011.)



Odbori LSV | Utorak, 07. 02. 2012. | Komentara: 0

Temerinski omladinci očistili sneg

TEMERIN – Omladinici OO Lige socijaldemokrata Temerin očistili su, u sklopu akcije "Očistimo Temerin - olakšajmo život našim sugrađankama i sugrađanima”, više autobuskih stajališta u tom mestu.
Odbori LSV | Ponedeljak, 06. 02. 2012. | Komentara: 0

Omladinci čistili sneg u Subotici

SUBOTICA - Na inicijativu Omladine subotičkog Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, organizovana je u nedelju, 5. februara, tokom prepodnevnih sati akcija čišćenja snega u Mesnoj zajednici „Željezničko naselje“.
Odbori LSV | Ponedeljak, 06. 02. 2012. | Komentara: 0

Osmi napad na prostorije LSV u Pančevu

Pančevo, 06. februara - Nepoznati počinioci razbili su ciglom prozor na prostorijama Gradskog odbora LSV u Pančevu. Policija je danas obavila uviđaj, a Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da počinioci što pre budu identifikovani i uhapšeni.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook