Zrenjanin propada, vlast nema rešenje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 09. 05. 2017. | Komentara: 0

Zrenjanin propada, vlast nema rešenje

ZRENJANIN - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin zahteva od gradske vlasti da, umesto što svu energiju ulaže u stvaranje svoje pararealnosti, shvati ozbiljnost teškog života Zrenjaninaca i bez odlaganja počne da rešava pitanja nezaposlenosti i siromaštva u našem gradu, izjavio je danas predsednik odborničke grupe LSV u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo. 

LSV

On je u saopštenju istakao da podaci govore da je prosečna martovska zarada u Zrenjaninu za 10 procenata manja od republičkog proseka, što znači da se nastavlja trend siromašenja Zrenjanina. Takođe, stopa siromaštva u Srednjebanatskom okrugu iznosi 29 odsto, odnosno svaki treći građanin našeg okruga je siromašan, dodao je Čapo i istakao da su to činjenice koje, sve i da ne znaju, građani svakog dana osete na svojoj koži.

- Zrenjanin je nekad bio bogat industrijski grad. Danas je grad u kome se teško živi, jer su nezaposlenost i siromaštvo veliki. Dolazak novih investitora bi mogao da popravi ovu situaciju, ali njih u našem gradu nema. Predstavnici vlasti od 2012. godine obećavaju dolazak investitora, ali sve to ostaje na nivou obećanja u koja više niko ne veruje. Privreda je u veoma lošem stanju i privrednici ukazuju na to da posluju sa manjom dobiti, a kao razlog tome navode povećane troškove u svim segmentima poslovanja – istakao je Čapo i dodao da bi gradski čelnici, umesto što obećavaju akva park, autodrom za formule, komercijalni aerodrom, trebalo da obrate pažnju na realnost u kojoj živimo i učine ono što je njihova dužnost – stvore povoljnu poslovnu atmosferu za naše privrednike, ali i nove investitore. 

- Mi u Ligi socijaldemokrata Vojvodine ne možemo da ostanemo nemi dok posmatramo kako naš grad siromaši i urušava se. Nećemo ćutati. Pokazali smo da je briga o našem gradu i našim sugrađanima za nas najvažniji zadatak i tako će biti i ubuduće. Zato pozivamo predstavnike gradske vlasti na odgovornost i rešavanje problema. Ukoliko za to nisu sposobni, najpoštenije bi bilo da se povuku sa funkcija koje obavljaju, kako zbog njihove nesposobnosti ne bi trpeli građani Zrenjanina – zaključio je Čapo u saopštenju.

 (BILSV, 09.05.2017)



Odbori LSV | Petak, 17. 05. 2013. | Komentara: 0

Odbornici u Kikindi od jeseni elektronski glasaju

NOVI SAD - Kikinda je prva opština u kojoj je uveden sistem elektronske skupštine, a prva sednica na kojoj će se rad odvijati pomoću tablet računara biće u septembru.
Odbori LSV | Petak, 17. 05. 2013. | Komentara: 0

Odbačen predlog LSV za smenu direktora Informatike

NOVI SAD - Vladajuća većina u Skupštini grada Novog Sada poslušala je preporuku svoje Komisije za kadrovska, administrativna i mandatsko-imunitetna pitanja, te u dnevni red današnje sednice parlamenta nije uvrstila Predlog rešenja o razrešenju v.d. direktora JKP „Informatika", koji je inicirala Liga socijaldemokrata Vojvodine.
Odbori LSV | Sreda, 15. 05. 2013. | Komentara: 0

Vladajuća većina u Novom Sadu ispolitizovala i temu bezbednosti

NOVI SAD, 15.maj  - Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine je danas povukla Predlog zaključka o stanju bezbednosti u gradu Novom Sadu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook