Zrenjanin vodi računa o osobama sa invaliditetom

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Petak, 02. 12. 2011. | Komentara: 0

Zrenjanin vodi računa o osobama sa invaliditetom

ZRENJANIN – Povodom Svetskog dana osoba sa invaliditetom i godišnjice od osnivanja, Savet za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom održao je danas svečanu sednicu na kojoj su, sem članova, bili prisutni i predstavnici lokalne samouprave, udruženja i nevladinog sektora.

Zrenjnain

Stevica Radu, predsednik Saveta, podsetio je na neke od pokrenutih inicijativa, koje za cilj imaju poboljšanje kvaliteta života građana Zrenjanina.
– Na samom početku rada, otvorena je mejl adresa savet.osi.zr@gmail.com, putem koje komuniciramo sa građanima, i ovo je ujedno i prilika da pozovem sve da nam se jave sa svojim sugestijama, primedbima i predlozima. Podržali smo inicijativu Gradske uprave Zrenjanina da se ozvuči zvaničan sajt grada, jer mislimo da je to pravi način da se internet učini dostupnim za sve – naveo je on. Radu je dodao da je u dogovoru sa prevoznikom, firmom "Net bus", postignut dogovor da se u narednih pet godina započne uvođenje niskopodnih autobusa na linijama gradskog i prigradskog saobraćaja, a da su zahvaljujući ažurnosti menadžmenta "Net busa" već uvedene dve linije sa pristupačnim autobusima. Kako je rekao, Savet je pribavio i stručno mišljenje Zavoda za zaštitu spomenika grada Zrenjanina o mogućnostima postavljanja lifta u Gradskoj kući, a na osnovu kojeg se predviđa da se u nekoj od narednih adaptacija zgrade u nju ugradi i lift za sve one koji nisu u mogućnosti da savladaju barijere u kretanju. Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, koji je otvorio svečanost, pohvalio je jednogodošnji rad i zalaganje članova Saveta ističući da je dobra komunikacija sa lokalnom samoupravom rezultirala mnoštvom kvalitetnih inicijativa, kojima će se podići kvalitet života za široku populaciju ljudi, poput osoba sa invaliditetom, starijih građana, roditelja i trudnica.

(BILSV, 02. 12. 2011.)Odbori LSV | Četvrtak, 05. 12. 2019. | Komentara: 0

LSV traži hitno rešavanje problema plaćanja računa u zrenjaninskim vrtićima

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od zrenjaninske vlasti da pod hitno reši problem plaćanja boravka dece u vrtićima. Prethodnih dana se veliki broj roditelja žalio zbog neredovnog dospeća uplatnica za plaćanje usluga Predškolske ustanove u našem gradu. 
Odbori LSV | Utorak, 03. 12. 2019. | Komentara: 0

Koliko još penzioneri mogu da podnesu?

Klub penzionera Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin kritikovao je danas povećanje cene struje od 3,9 posto.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 11. 2019. | Komentara: 0

Gumara i dalje bez studije o proceni uticaja na životnu sredinu

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje šta je sa studijom o proceni uticaja fabrike “Šangdong linglong” na životnu sredinu. Podsećamo, 30. marta ove godine postavljen je kamen temeljac i time ozvaničen početak gradnje fabrike “Šandong linglong” u Zrenjaninu, te je tom prilikom najavljena proizvodnja trinaest miliona automobilskih guma godišnje.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook