Zrenjanin vodi računa o osobama sa invaliditetom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 02. 12. 2011. | Komentara: 0

Zrenjanin vodi računa o osobama sa invaliditetom

ZRENJANIN – Povodom Svetskog dana osoba sa invaliditetom i godišnjice od osnivanja, Savet za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom održao je danas svečanu sednicu na kojoj su, sem članova, bili prisutni i predstavnici lokalne samouprave, udruženja i nevladinog sektora.

Zrenjnain

Stevica Radu, predsednik Saveta, podsetio je na neke od pokrenutih inicijativa, koje za cilj imaju poboljšanje kvaliteta života građana Zrenjanina.
– Na samom početku rada, otvorena je mejl adresa [email protected], putem koje komuniciramo sa građanima, i ovo je ujedno i prilika da pozovem sve da nam se jave sa svojim sugestijama, primedbima i predlozima. Podržali smo inicijativu Gradske uprave Zrenjanina da se ozvuči zvaničan sajt grada, jer mislimo da je to pravi način da se internet učini dostupnim za sve – naveo je on. Radu je dodao da je u dogovoru sa prevoznikom, firmom "Net bus", postignut dogovor da se u narednih pet godina započne uvođenje niskopodnih autobusa na linijama gradskog i prigradskog saobraćaja, a da su zahvaljujući ažurnosti menadžmenta "Net busa" već uvedene dve linije sa pristupačnim autobusima. Kako je rekao, Savet je pribavio i stručno mišljenje Zavoda za zaštitu spomenika grada Zrenjanina o mogućnostima postavljanja lifta u Gradskoj kući, a na osnovu kojeg se predviđa da se u nekoj od narednih adaptacija zgrade u nju ugradi i lift za sve one koji nisu u mogućnosti da savladaju barijere u kretanju. Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, koji je otvorio svečanost, pohvalio je jednogodošnji rad i zalaganje članova Saveta ističući da je dobra komunikacija sa lokalnom samoupravom rezultirala mnoštvom kvalitetnih inicijativa, kojima će se podići kvalitet života za široku populaciju ljudi, poput osoba sa invaliditetom, starijih građana, roditelja i trudnica.

(BILSV, 02. 12. 2011.)



Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook