Zrenjaninaca manje nego na prošlom popisu

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 18. 10. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninaca manje nego na prošlom popisu

LSV ZrenjaninZRENJANIN - Prvi rezultati popisa pokazuju manji broj stanovnika u Vojvodini, a taj trend postoji i u Zrenjaninu, naveo je na današnjoj konferenciji za novinare regionalni koordinator LSV za Srednji Banat Marko Stanimirović. Prema njegovim rečima, jasno se pokazalo da je u svim delovima Srbije broj stanovnika manji u odnosu na prethodni popis.

Taj trend, takođe, postoji i u gradu Zrenjaninu, a prema prvim procenama broj stanovnika je manji za 4 000 do 5 000. Situacija je najkritičnija u ruralnim područjima, što je jasan pokazatelj da se stanovništvo koncentriše u većim gradskim sredinama.

- Čak je i Uredba Vlade Republike Srbije o regionalnoj razvijenosti pokazala da je grad Beograd jedino i najrazvijenije područje u našoj zemlji, pa stoga i ne čudi činjenica da se broj stanovnika nije smanjio u glavnom gradu. AP Vojvodina takođe prati negativan trend gubljenja stanovnika, a i Uredba ju je svrstala u nerazvijene regione, što je direktna posledica centralističke politike države - upozorio je Marko Stanimirović. On je dodao da su upravo najnerazvijenije opštine u Vojvodini, kao što su Žitište, Nova Crnja i Sečanj, u kojima je bruto društveni proizvod višestruko manji nego u Beogradu, a prosečne zarade dva i po puta manje. Stanimirović je zaključio da strategija LSV može da zaustavi ovakve negativne trendove, tako što će se građankama i građankama omogućiti da svoje potrebe ostvaruju u sredinama u kojima žive.

(BILSV, 18. 10. 2011.)Odbori LSV | Ponedeljak, 15. 07. 2019. | Komentara: 0

Umesto da proradi, fabrika još u izgradnji i menja hemikalije za prečišćavanje

Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom najoštrije osuđuje neodgovornost predstavnika zrenjaninske vlasti prema interesima svih Zrenjaninaca time što ih i dalje dovodi u zabludu u vezi sa obezbeđivanjem zdrave pijaće vode.
Odbori LSV | Subota, 13. 07. 2019. | Komentara: 0

Ligaši u Zrenjaninu i Novom Sadu proslavili 29 godina postojanja LSV

Gradski odbori Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad i Zrenjanin proslavili su prethodnih dana 29 godina postojanja LSV. 
Odbori LSV | Utorak, 09. 07. 2019. | Komentara: 0

LSV Bečej osudio nacionalistički napad sugrađanina na novinarku N1

Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Toth oštro je osudio nacionalistički napad svog sugrađanina na novinarku N1, Zanu Cimini.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook