Zrenjaninaca manje nego na prošlom popisu

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 18. 10. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninaca manje nego na prošlom popisu

LSV ZrenjaninZRENJANIN - Prvi rezultati popisa pokazuju manji broj stanovnika u Vojvodini, a taj trend postoji i u Zrenjaninu, naveo je na današnjoj konferenciji za novinare regionalni koordinator LSV za Srednji Banat Marko Stanimirović. Prema njegovim rečima, jasno se pokazalo da je u svim delovima Srbije broj stanovnika manji u odnosu na prethodni popis.

Taj trend, takođe, postoji i u gradu Zrenjaninu, a prema prvim procenama broj stanovnika je manji za 4 000 do 5 000. Situacija je najkritičnija u ruralnim područjima, što je jasan pokazatelj da se stanovništvo koncentriše u većim gradskim sredinama.

- Čak je i Uredba Vlade Republike Srbije o regionalnoj razvijenosti pokazala da je grad Beograd jedino i najrazvijenije područje u našoj zemlji, pa stoga i ne čudi činjenica da se broj stanovnika nije smanjio u glavnom gradu. AP Vojvodina takođe prati negativan trend gubljenja stanovnika, a i Uredba ju je svrstala u nerazvijene regione, što je direktna posledica centralističke politike države - upozorio je Marko Stanimirović. On je dodao da su upravo najnerazvijenije opštine u Vojvodini, kao što su Žitište, Nova Crnja i Sečanj, u kojima je bruto društveni proizvod višestruko manji nego u Beogradu, a prosečne zarade dva i po puta manje. Stanimirović je zaključio da strategija LSV može da zaustavi ovakve negativne trendove, tako što će se građankama i građankama omogućiti da svoje potrebe ostvaruju u sredinama u kojima žive.

(BILSV, 18. 10. 2011.)Odbori LSV | Petak, 29. 05. 2020. | Komentara: 0

Grujić: Naši kandidati za odbornike nemaju ličnih interesa i nisu preletači

Našu listu čine odgovorni ljudi različitih zanimanja, interesovanja i obrazovanja - kaže Miroslav Grujić, nosilac liste „Vojvođanski front - ujedinjeni za demokratsku Kikindu - LSV i ZZV“. 
Odbori LSV | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

Kravić: Grad se neće razvijati bojkotom

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je da od uvođenja višestranačja u Srbiji izborni uslovi nikada nisu bili dobri, ali je LSV uvek učestvovala na njima, pa je tako i sada. 
Odbori LSV | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

Institut za digitalnu transformaciju u Zrenjaninu prvi korak ka Banatskom univerzitetu

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine zalažu se za osnivanje Instituta digitalne transformacije u Zrenjaninu. Smatramo to prvim konkretnim koracima ka ostvarenju našeg dugogodišnjeg cilja – osnivanja Banatskog univerziteta.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook