Zrenjaninci organizovali akciju povodom Dana pobede nad fašizmom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 07. 05. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninci organizovali akciju povodom Dana pobede nad fašizmom

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovala je akciju povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope. Aktivistkinje i aktivisti skrenuli su pažnju da fašizam danas možemo da prepoznamo kroz učestale pojave diskriminacije, u manifestacijama punim nasilja i mržnje, kao i kroz slučajeve progona i rasizma.

Ligašice i ligaši  poručili su da je Zrenjanin evropski grad u kojem nema mesta za nasilje, versku ili nacionalnu netrpeljivost.

- Antifašizam je danas evropska vrednost, a fašizam bolest koja će se, ukoliko ne bude sprečena, javljati uvek kada se steknu uslovi. Fašizam se sada manifestuje drugačije nego pre 66 godina, a mi smo tu da se borimo protiv svih njegovih pojavnih oblika. Liga socijaldemokrata Vojvodine svoje postojanje, između ostalog, baštini i na antifašizmu na čemu ćemo i narednih godina istrajavati " poručio je Dejan Čapo, predsednik GrO LSV Zrernjanin, i naglasio da bez Ligine inicijative nikada ne bi bio donet zakon o zabrani manifestacija koje organizuju profašističke i neonaciostičke organizacije. Dan pobede nad fašizmom jedan je od najznačajnijih praznika u evropskom kalendaru, a budući da označava prelomni trenutak u kome je definisan izgled buduće Evrope, od 1986. godine obeležava se i kao "Dan Evrope".

(BILSV, 07.05.2011.)




Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook