Zrenjaninci organizovali akciju povodom Dana pobede nad fašizmom

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Subota, 07. 05. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninci organizovali akciju povodom Dana pobede nad fašizmom

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovala je akciju povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope. Aktivistkinje i aktivisti skrenuli su pažnju da fašizam danas možemo da prepoznamo kroz učestale pojave diskriminacije, u manifestacijama punim nasilja i mržnje, kao i kroz slučajeve progona i rasizma.

Ligašice i ligaši  poručili su da je Zrenjanin evropski grad u kojem nema mesta za nasilje, versku ili nacionalnu netrpeljivost.

- Antifašizam je danas evropska vrednost, a fašizam bolest koja će se, ukoliko ne bude sprečena, javljati uvek kada se steknu uslovi. Fašizam se sada manifestuje drugačije nego pre 66 godina, a mi smo tu da se borimo protiv svih njegovih pojavnih oblika. Liga socijaldemokrata Vojvodine svoje postojanje, između ostalog, baštini i na antifašizmu na čemu ćemo i narednih godina istrajavati " poručio je Dejan Čapo, predsednik GrO LSV Zrernjanin, i naglasio da bez Ligine inicijative nikada ne bi bio donet zakon o zabrani manifestacija koje organizuju profašističke i neonaciostičke organizacije. Dan pobede nad fašizmom jedan je od najznačajnijih praznika u evropskom kalendaru, a budući da označava prelomni trenutak u kome je definisan izgled buduće Evrope, od 1986. godine obeležava se i kao "Dan Evrope".

(BILSV, 07.05.2011.)
Odbori LSV | Sreda, 29. 04. 2020. | Komentara: 0

Zrenjaninci i dalje čekaju obilaznicu

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine postavljaju pitanje gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću zašto radovi na obilaznici i dalje stoje i kada će biti gotova obilaznica.
Odbori LSV | Utorak, 28. 04. 2020. | Komentara: 0

Dok se predsednik setio da se obrati javnosti, dvoje zaraženih ozdravili

Kada su se Novobečejci već ozbiljno zabrinuli da li imaju nekog da im vodi opštinu, predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović se, konačno, pojavio da javnosti da informacije o stanju u opštini tokom pandemije COVID-19 i otkrio ko je krivac što stanovnici opštine Novi Bečej već skoro mesec dana nemaju nikakve informacije o broju zaraženih, broju izolovanih i merama koje Štab za vanredne situacije sprovodi kako bi se sprečilo širenje virusa.
Odbori LSV | Ponedeljak, 20. 04. 2020. | Komentara: 0

Naši najstariji sugrađani zaslužuju više od mrvica

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije kritikuju nemar i nesposobnost koje je gradska vlast pokazala prilikom podele paketa pomoći penzionerima koji imaju primanja niža od 30000 dinara mesečno i socijalno ugroženim sugrađanima.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook