Zrenjaninci organizovali akciju povodom Dana pobede nad fašizmom

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Subota, 07. 05. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninci organizovali akciju povodom Dana pobede nad fašizmom

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovala je akciju povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope. Aktivistkinje i aktivisti skrenuli su pažnju da fašizam danas možemo da prepoznamo kroz učestale pojave diskriminacije, u manifestacijama punim nasilja i mržnje, kao i kroz slučajeve progona i rasizma.

Ligašice i ligaši  poručili su da je Zrenjanin evropski grad u kojem nema mesta za nasilje, versku ili nacionalnu netrpeljivost.

- Antifašizam je danas evropska vrednost, a fašizam bolest koja će se, ukoliko ne bude sprečena, javljati uvek kada se steknu uslovi. Fašizam se sada manifestuje drugačije nego pre 66 godina, a mi smo tu da se borimo protiv svih njegovih pojavnih oblika. Liga socijaldemokrata Vojvodine svoje postojanje, između ostalog, baštini i na antifašizmu na čemu ćemo i narednih godina istrajavati " poručio je Dejan Čapo, predsednik GrO LSV Zrernjanin, i naglasio da bez Ligine inicijative nikada ne bi bio donet zakon o zabrani manifestacija koje organizuju profašističke i neonaciostičke organizacije. Dan pobede nad fašizmom jedan je od najznačajnijih praznika u evropskom kalendaru, a budući da označava prelomni trenutak u kome je definisan izgled buduće Evrope, od 1986. godine obeležava se i kao "Dan Evrope".

(BILSV, 07.05.2011.)
Odbori LSV | Utorak, 14. 04. 2020. | Komentara: 0

Predsednik da kaže da li ima obolelih od korone u opštini Novi Bečej i koliko ekipa hitne pomoći radi

Koliko stanovnika opštine Novi Bečej je zaraženo virusom COVID-19? Ako ima zaraženih, da li su oni zaraženi u našoj opštini ili prilikom boravka u bolnicama u koje su odvezeni na druge medicinske intervencije? 
Odbori LSV | Ponedeljak, 13. 04. 2020. | Komentara: 0

Tražimo svakodnevno obaveštavanje građana Zrenjanina

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine zahtevaju od predstavnika lokalne vlasti da momentalno počnu da svakodnevno obaveštavaju građana Zrenjanina o broju zaraženih i zbrinutih sugrađana i stanju u našem gradu usled pojave korona virusa. 
Odbori LSV | Petak, 10. 04. 2020. | Komentara: 0

Podrška za male privrednike i poljoprivredne proizvođače

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine pozivaju predstavnike gradske vlasti da pokažu odgovornost i izađu u susret preduzetnicima, malim privrednicima i poljoprivrednim proizvođačima u Zrenjaninu za vreme trajanja vanrednog stanja izazvanog korona virusom. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook