Zrenjaninska apoteka jedna od najsnabdevenijih u Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 05. 07. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninska apoteka jedna od najsnabdevenijih u Srbiji

LSV Zrenjanin

ZRENJANIN - Direktorka Apoteke Zrenjanin mr ph Edita Fuks Hodi, izjavila je na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu da je zahvaljujući stručnosti kadra i uspešnom radu, koji prati tradicija od 230 godina apotekarstva u gradu, Zrenjanin danas jedan od najsnabdevenijih gradova u Srbiji.

- U okviru apoteke danas posluje 14 gradskih organizacionih jedinica i 15 jedinica za izdavanje gotovih lekova u naseljenim mestima. Pored njih, posedujemo i veliku laboratoriju za izradu galenskih preparata i kontrolnu laboratoriju u kojoj se kotnrolišu ulazne supstance i gotovi proizvodi " istakla je mr ph Edita Fuks Hodi. Ona kže da Apotekarska ustanova Zrenjanina snabdeva oko 130 hiljada stanovnika grada i okolnih mesta sa svim lekovima i pomoćnim lekovitim sredstvima, te da to sve postižu zahvaljujući vrlo razgranatoj mreži apoteka i stručno osposobljenom kadru. U Apoteci je, kako kaže, zaposleno 53 magistra farmacije, od čega 5 specijalista i 50 farmaceutskih tehničara.

- Ovo je vrlo edukovan kadar, koji pruža kvalitetnu uslugu korisnicima. Zaposleni redovno pohađaju edukativne sastanke, da bi obnovili svoja znanja i stekli nove veštine. Od svih apoteka najvažnija i najveća je apoteka Centar, koja radi 24 sata svih 365 dana u godini " objasnila je direktorka zrenjaninske Apoteke. Kako je rekla, godišnje se u ovoj ustanovi realizuje oko milion i 200 hiljada recepata i oko 13 hiljada ortopedskih pomagala na lekarski nalog; ukupno oko dva miliona usluga i blizu 100 hiljada izrađenih preparata.

- Planiramo i usavršavanje našeg rada, za šta ne trebaju posebna sredstva, a radimo i na promociji zdravlja, pa se uskoro očekuje otvaranje tzv. savetovališta, u kojima će pacijenti moći da razgovaraju nasamo sa farmaceutima, pitaju ih sve što ih interesuje, sugerišu i daju predloge " najavila je ona.

(BILSV, 05.07.2011.)




Odbori LSV | Subota, 17. 12. 2011. | Komentara: 0

I u Bečeju puna plata za trudnice

BEČEJ - Budućim bečejskim trudnicama će se, na inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine, isplaćivati 100 posto zarade za vreme privremene sprečenosti za rad zbog komplikacija u vezi sa trudnoćom.
Odbori LSV | Petak, 16. 12. 2011. | Komentara: 0

Jovanović prekrečio poruke mržnje

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović prekrečio je 16. decembar kukasti krst i grafit mržnje na kući u Ulici Janka Veselinovića 11.
Odbori LSV | Petak, 16. 12. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini je potreban i KBC Novi Sad

NOVI SAD – Zahvaljujući angažmanu stručnih saveta i poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine, Regionalnim prostornim planom AP Vojvodine predviđena je izgradnja Kliničko-bolničkog centra u Novom Sadu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook