Zrenjaninska vlast bahata i otuđena od naroda

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 26. 06. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast bahata i otuđena od naroda

ZRENJANIN - Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine napustili su 28. sednicu Skupštine grada Zrenjanina nakon što su predstavnici većine odbili da uvrste ijednu tačku predloženih dopuna dnevnog reda od velike važnosti za stanovnike Zrenjanina i svih sela. 

LSV

Kako je saopštio Gradski odbor LSV Zrenjanin, odbornici Lige su predložili preko 60 tačaka kako bi otvorili diskusiju u mestu predviđenom za razgovore o opštem interesu svih Zrenjaninaca – Skupštini grada, ali su predstavnici vladajuće koalicije nastavili u maniru kog su se držali tokom čitavog mandata - ostali su gluvi na bilo kakav pokušaj dijaloga. 

- Na ovaj način, još jednom su unizili parlamentarizam, principe demokratije u našem gradu, ali i potvrdili da svojim bahatim delovanjem zanemaruju interese građana zbog kojih i obavljaju funkcije na kojima su. Postavljena su pitanja od najvećeg značaja za živote svih Zrenjaninki i Zrenjaninaca - obezbeđenja zdrave pijaće vode, izgradnje obilaznice oko Zrenjanina, najavljenih investicija, pitanje revitalizacije Begeja, utroška sredstava rudne rente u gradu – navedeno je u saopštenju.

Osim toga, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine su pokrenuli aktuelna pitanja koja ovih dana pogađaju Zrenjanince i Zrenjaninke, kao što je pitanje stanja semaforske signalizacije u gradu koja uopšte ne funkcioniše, kao i stanja sistema protivgradne odbrane na teritoriji grada, stanju autobuskih stajališta i suzbijanja ambrozije i komaraca.

- Pokušali smo da saznamo šta je sa mnogobrojnim obećanjima koje je vlast uporno davala, i još upornije nije ispunjavala pa su postavljena pitanja izgradnje paraolimpijskog centra, izgradnje autodroma, akvaparka, golf centra… Kao i do sada, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine su pokrenuli različite inicijative - za formiranje radne grupe za sprečavanje odlaska mladih iz našeg grada, radne grupe koja bi se bavila problemima sela na teritoriji Zrenjanina, za postavljanje semafora na magistralnom putu kroz Lazarevo. Zatraženi su izveštaji o radu gradonačelnika, njegovog zamenika, pomoćnika, predsednika Skupštine grada i njegovog zamenika i sekretara, članova Gradskog veća i ostalih funkcionera, ali i o radu skupštinskih odbora, komisija i saveta. Liga socijaldemokrata Vojvodine sa žaljenjem konstatuje da su predstavnici zrenjaninske vlasti, osim što su nesposobni da vode grad, i ovog puta pokazali da su i bahati i bezobzirni u svojoj samovoljnoj vladavini koja naš grad vodi u propast na očigled svih – zaključeno je u saopštenju.

(SzILSV, 26.06.2019)Odbori LSV | Ponedeljak, 15. 07. 2019. | Komentara: 0

Umesto da proradi, fabrika još u izgradnji i menja hemikalije za prečišćavanje

Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom najoštrije osuđuje neodgovornost predstavnika zrenjaninske vlasti prema interesima svih Zrenjaninaca time što ih i dalje dovodi u zabludu u vezi sa obezbeđivanjem zdrave pijaće vode.
Odbori LSV | Subota, 13. 07. 2019. | Komentara: 0

Ligaši u Zrenjaninu i Novom Sadu proslavili 29 godina postojanja LSV

Gradski odbori Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad i Zrenjanin proslavili su prethodnih dana 29 godina postojanja LSV. 
Odbori LSV | Utorak, 09. 07. 2019. | Komentara: 0

LSV Bečej osudio nacionalistički napad sugrađanina na novinarku N1

Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Toth oštro je osudio nacionalistički napad svog sugrađanina na novinarku N1, Zanu Cimini.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook