Zrenjaninska vlast ne sluša Maju Gojković i Anu Brnabić - obavestićemo Evropsku komisiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 11. 06. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne sluša Maju Gojković i Anu Brnabić - obavestićemo Evropsku komisiju

Zrenjanin, 11. jun 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava nezadovoljstvo zbog nastavka prakse sazivanje sednica Skupštine grada Zrenjanina po hitnom postupku.

LSV

Predsednik gradske Skupštine Oliver Mitrović je za sredu 12. jun sazvao 27. sednicu svega 24 časa pre njenog održavanja.
Razloge hitnosti obrazložio je "kašnjenjem u realizaciji projekata zainteresovanih investitora".

Zrenjaninska vlast je uvođenjem prakse sazivanje sednica po hitnom postupku urušila instituciju Skupštine grada, koja predstavlja temelj sistema lokalne samouprave.

Funkcionisanje Narodne skupštine Republike Srbije bilo je i pod lupom Evropske komisije, koja je u svom izveštaju, između ostalog, navela i problem donošenja zakona po hitnom postupku.

Posle iznetih zaključaka Evropske komisije, reagovale su i predsednica Narodne Skupštine Maja Gojković i premijerka Ana Brnabić koje su najavile da će zakoni od sada biti donošeni u standardnoj proceduri, te da je praksa donošenja zakona po hitnom postupku prošlost.

Jasno je da zrenjaninska vlast nije pročitala zaključke iz izveštaja Evropske komisije, niti su čuli stavove Maje Gojković i Ane Brnabić.
Pozivamo ih da se uozbilje i vrate Skupštini grada autoritet i snagu koje joj po Zakonu o lokalnoj samoupravi pripadaju.

Odbornici LSV uputiće pismo kancelariji Evropske komisije u Beogradu i upoznati ih sa načinom rada najvažnije institucije u Zrenjaninu.

Ne želimo da bahatost lokalnih vlasti ostane neprimećena.

Odbornička grupa
Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina




Odbori LSV | Utorak, 17. 04. 2012. | Komentara: 0

Bicikli za učenike OŠ "Kosta Trifković"

NOVI SAD - Članice i članovi Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine "Sava Kovačević" priključili su se akciji podele bicikala učenicima osnovnih škola u okviru aktivnosti Gradske uprave za saobraćaj i puteve.
Odbori LSV | Utorak, 17. 04. 2012. | Komentara: 0

Nema kulture sa praznim stomakom

ZRENJANIN – Bez suštinskih reformi celog sistema nemoguće je poboljšati stanje u kulturi Srbije, a kamoli kulturu lokalne sredine. Svaki pokušaj se završava na pojedinačnom entuzijazmu – upozorio je danas kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine, po većinskom izbornom sistemu mr Vladimir Vasiljev.
Odbori LSV | Subota, 14. 04. 2012. | Komentara: 0

Šarena jaja za najmlađe

VRŠAC – Vršački ligaši danas su najmlađim sugrađanima delili jaja i balone povodom predstojećeg hrišćanskog praznika Uskrsa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook