Zrenjaninska vlast nebrigom o prošlosti, urušava budućnost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 27. 06. 2017. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast nebrigom o prošlosti, urušava budućnost

ZRENJANIN - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin smatra da je sramota to što su čelnici gradske vlasti dozvolili da kuća koja uživa status dobra od velikog značaja za Republiku Srbiju – kuća Filkovića, nakon dvesta godina postojanja bude srušena do temelja (2015. godine) i da ni dan danas ne postoje naznake da će početi izgradnja replike.

LSV

Ono što je veoma obeshrabrujuće je da nema čak ni planova za njenu rekonstrukciju, kao ni potencijalnih investitora, a problem se dodatno komplikuje i pravnim sporovima između grada i pojedinih vlasnika poslovnog i stambenog prostora.

Podsećamo da naš grad i građani treba da žive normalno i da oni ne žive od fabrikovanih senzacionalnih vesti - jedne za drugom afere, svađe sa komšijama, teatralnih inauguracija predsednika i premijera  – sve u cilju da se građanima skrene pažnja sa realnog života i životnih problema. Ipak, građani znaju da svaki dan moraju da zarade da prehrane porodicu, da plate račune, nađu zaposlenje, obuku decu i pošalju ih u školu. Isto tako, kultura se mora očuvati i negovati, jer štedeti na kulturi znači odricati se svoje istorije.

LSV zahteva od zrenjaninske vlasti da bez odlaganja počne da rešava pitanja kvaliteta i standarda života u našem gradu. Ukoliko za to nisu sposobni i nemaju kapaciteta, neka potraže pomoć od onih koji znaju šta je potrebno učiniti i mogu to da sprovedu. Ili neka se jednostavno povuku sa funkcija koje obavljaju, za dobrobit svih građana našeg grada.

(BILSV, 27.06.2017)




Odbori LSV | Petak, 22. 09. 2023. | Komentara: 0

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina pokrenula teme važne za Zrenjanin

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani danas su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca. Kao i do sada, lokalna vlast je ostala gluva na ove teme kao što je već 11 godina gluva na probleme običnih ljudi.
Odbori LSV | Četvrtak, 21. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Novi Sad da dobije svoj Central park u zoni ispod novog mosta

Novi Sad je dobio titulu „Evropski grad šuma 2023“ i ova vest bi služila na ponos svih građana Novog Sada kada bi je stvarnost i činjenice na terenu potvrđivale!
Odbori LSV | Sreda, 20. 09. 2023. | Komentara: 0

Zahtevamo besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva od predstavnika gradske vlasti da obezbede besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook