Zrenjaninska vlast nebrigom o prošlosti, urušava budućnost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 27. 06. 2017. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast nebrigom o prošlosti, urušava budućnost

ZRENJANIN - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin smatra da je sramota to što su čelnici gradske vlasti dozvolili da kuća koja uživa status dobra od velikog značaja za Republiku Srbiju – kuća Filkovića, nakon dvesta godina postojanja bude srušena do temelja (2015. godine) i da ni dan danas ne postoje naznake da će početi izgradnja replike.

LSV

Ono što je veoma obeshrabrujuće je da nema čak ni planova za njenu rekonstrukciju, kao ni potencijalnih investitora, a problem se dodatno komplikuje i pravnim sporovima između grada i pojedinih vlasnika poslovnog i stambenog prostora.

Podsećamo da naš grad i građani treba da žive normalno i da oni ne žive od fabrikovanih senzacionalnih vesti - jedne za drugom afere, svađe sa komšijama, teatralnih inauguracija predsednika i premijera  – sve u cilju da se građanima skrene pažnja sa realnog života i životnih problema. Ipak, građani znaju da svaki dan moraju da zarade da prehrane porodicu, da plate račune, nađu zaposlenje, obuku decu i pošalju ih u školu. Isto tako, kultura se mora očuvati i negovati, jer štedeti na kulturi znači odricati se svoje istorije.

LSV zahteva od zrenjaninske vlasti da bez odlaganja počne da rešava pitanja kvaliteta i standarda života u našem gradu. Ukoliko za to nisu sposobni i nemaju kapaciteta, neka potraže pomoć od onih koji znaju šta je potrebno učiniti i mogu to da sprovedu. Ili neka se jednostavno povuku sa funkcija koje obavljaju, za dobrobit svih građana našeg grada.

(BILSV, 27.06.2017)




Odbori LSV | Subota, 11. 05. 2013. | Komentara: 0

Vlast da saopšti konkretne rezultate, a funkcioneri svoje plate

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu najoštrije osuđuje nedavno obraćanje javnosti Ivana Bošnjaka, kandidata za odbornika u Skupštini Grada Zrenjanina na listi DSS-a 2008.godine, a danas istaknutog funkcionera SNS-a i gradonačelnika Zrenjanina, u kojem je uvredio dostojanstvo svih građana i građanki.
Odbori LSV | Četvrtak, 09. 05. 2013. | Komentara: 0

Ko je odgovoran za nečinjenje u slučaju Begeja?

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu zahteva od aktuelne vlasti da saopšti ko je od gradskih funkcionera odgovoran za nečinjenje u situaciji velikog ekološkog akcidenta, zbog kojeg građani i građanke Zrenjanina već nedelju dana trpe nesnosne neprijatne mirise i Begejom pluta hiljade mrtvih riba.
Odbori LSV | Četvrtak, 09. 05. 2013. | Komentara: 0

Za zapošljavanje u Kikindi izdvojeno 15 miliona dinara

KIKINDA – U budžetu opštine Kikinda za zapošljavanje je izdvojeno 15 miliona dinara. Od te sume pet miliona dinara biće udruženo sa sredstvima iz Republike, koja je kikindskoj opštini, na ime Lokalnog akcionog plana, odobrila 4,8 miliona dinara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook