Zrenjaninska vlast nebrigom o prošlosti, urušava budućnost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 27. 06. 2017. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast nebrigom o prošlosti, urušava budućnost

ZRENJANIN - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin smatra da je sramota to što su čelnici gradske vlasti dozvolili da kuća koja uživa status dobra od velikog značaja za Republiku Srbiju – kuća Filkovića, nakon dvesta godina postojanja bude srušena do temelja (2015. godine) i da ni dan danas ne postoje naznake da će početi izgradnja replike.

LSV

Ono što je veoma obeshrabrujuće je da nema čak ni planova za njenu rekonstrukciju, kao ni potencijalnih investitora, a problem se dodatno komplikuje i pravnim sporovima između grada i pojedinih vlasnika poslovnog i stambenog prostora.

Podsećamo da naš grad i građani treba da žive normalno i da oni ne žive od fabrikovanih senzacionalnih vesti - jedne za drugom afere, svađe sa komšijama, teatralnih inauguracija predsednika i premijera  – sve u cilju da se građanima skrene pažnja sa realnog života i životnih problema. Ipak, građani znaju da svaki dan moraju da zarade da prehrane porodicu, da plate račune, nađu zaposlenje, obuku decu i pošalju ih u školu. Isto tako, kultura se mora očuvati i negovati, jer štedeti na kulturi znači odricati se svoje istorije.

LSV zahteva od zrenjaninske vlasti da bez odlaganja počne da rešava pitanja kvaliteta i standarda života u našem gradu. Ukoliko za to nisu sposobni i nemaju kapaciteta, neka potraže pomoć od onih koji znaju šta je potrebno učiniti i mogu to da sprovedu. Ili neka se jednostavno povuku sa funkcija koje obavljaju, za dobrobit svih građana našeg grada.

(BILSV, 27.06.2017)




Odbori LSV | Utorak, 31. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani će pobediti i konceptom Na ravne časti ojačati Vojvodinu

Svakodnevno smo svedoci nemaštine i problema sa kojima se svi susrećemo i nimalo ne čude protesti radnika Pošte, blokada Kvantaške pijace i katastrofalno stanje naše poljoprivrede i životne sredine, dok se miljenicima vlasti i verskim zajednicama daje veliki deo gradskog budžeta.
Odbori LSV | Sreda, 25. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Vršačka regija infrastrukturno zapostavljena. Ispravićemo tu nepravdu!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da građanke i građani Vršca, kao integralni deo Vojvodine i Srbije, zaslužuju jednak tretman u svakom pogledu, uključujući i infrastrukturu. Vojvodina je kroz istoriju bila važan deo Srbije, sa svojim specifičnostima, tradicijama i kulturom, i njeni građani su uvek dali svoj doprinos razvoju države.
Odbori LSV | Četvrtak, 19. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Obezbedite Kikindi ortopeda, pa onda otvarajte klizališta

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da kikindska vlast nije sposobna da rešava probleme građana i da mora da ode.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook