Zrenjaninska vlast sprovodi politiku "hleba i igara"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 28. 11. 2018. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast sprovodi politiku "hleba i igara"

Zrenjanin, 28. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine oštro kritikuje predstavnike zrenjaninske vlasti zbog neracionalnog i neodgovornog trošenja novca Zrenjaninki i Zrenjaninaca. Naime, povodom Praznika grada Kulturni centar za održavanje koncerta Zrenjaninske filharmonije je izdvojio 1.700.000 dinara, a gradska uprava je za zakup bine izdvojila još 2.736.000 dinara. Za novogodišnju rasvetu je izdvojeno 4.303.686 dinara.

LSV

Ništa to ne bi bilo problematično da u isto vreme Zrenjanin nema novaca za stvarne potrebe građana. Najnoviji primer dolazi iz Mihajlova, gde deca u osnovnoj školi nemaju grejanje jer je kotao pokvaren.

Podsećamo da je prosek plata u našem gradu ispod republičkog, dok je potrošačka korpa među najvišim u zemlji. Zrenjaninci jedva sastavljaju kraj s krajem, zrenjaninska privreda je u veoma lošem stanju, broj nezaposlenih je veliki i u konstantnom porastu, investitori ne dolaze u naš grad, a infrastruktura našeg grada propada. Za to vreme neodgovorna i bahata zrenjaninska vlast sprovodi politiku „hleba i igara“.

Zrenjanin je grad svih građana koji u njemu žive, a novac koji gradski čelnici troše je novac građana. Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva gradske čelnike da počnu da upravljaju gradom u skladu sa potrebama građana i domaćinski.

Odbornička grupa
Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina




Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook