Zrenjaninska voda - što se grbo rodi ni vreme ne ispravi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 03. 01. 2018. | Komentara: 0

Zrenjaninska voda - što se grbo rodi ni vreme ne ispravi

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predstavnika gradske vlasti i rukovodstva JKP „Vodovod i kanalizacija“ momentalni odgovor na pitanje kada će Zrenjaninci dobiti pijaću vodu. Videli smo da je obustavljena isporuka vode preko postrojenja, jer nije dobijeno odobrenje za rad od nadležnog Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.

 LSV

Ovih dana smo svedoci da Ministarstvo zdravlja, kao drugostepeni organ, nije prihvatilo žalbu investitora na odluku Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.

Još jednom se dokazalo da je pristup rešavanju problema pijaće vode bio amaterski, neozbiljan i sramotan, jer po zakonu, snabdevanje vodom za piće putem vodovodnih mreža mogu da obavljaju samo javna preduzeća i to pokazuje ozbiljno nepoznavanje zakonske regulative sopstvene zemlje.

Rokovi za izgradnju fabrike vode, koje je naprednjačka vlast objavljivala, probijani su nekoliko puta dugi niz godina. Zatim je nakon kratkog vremena rada postrojenja i samo nekoliko dana posle predstavljanja građanima postrojenja, obustavljeno vodosnabdevanje grada putem prečistača. Za to vreme rukovodstvo JKP „Vodovod i kanalizacija“ i predstavnici gradske vlasti prave loš reality program, najpre sa otvaranjem video prenosa izgradnje postrojenja, a zatim pokušajem medijske akcije obilaska postrojenja za prečišćavanje vode, a sve u cilju skretanja pažnje sa neuspeha u snabdevanju građana Zrenjanina pijaćom vodom.

Pitanje je koliko je još i kakvih problema u vezi sa vodosnabdevanjem za koje javnost ni ne zna. Činjenica ostaje nepromenjena - Zrenjaninci i dalje nemaju pijaću vodu. Tražimo odgovornost za ovakvo zanemarivanje interesa građana. Iako je Zrenjanin od 2012. godine imao tri gradonačelnika i tri direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“, mora se utvrditi ko je odgovoran za ovakvo bahato ponašanje prema građanima Zrenjanina.

Liga socijaldemokrata Vojvodine insistira da se građanima saopšti u čemu je problem sa obezbeđivanjem pijaće vode, kao i koliko će ona koštati. Ne odustajemo od zahteva da se zakaže tematska sednica Skupštine grada na kojoj bi se našla informacija o problemima vezanim za snabdevanje građana Zrenjanina pijaćom vodom, jer je to problem od životnog značaja za sve Zrenjanince.


mr Dejan Čapo
predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina

 




Odbori LSV | Četvrtak, 14. 02. 2013. | Komentara: 0

Ni Beograd, ni Novi Sad, već Zrenjanin

ZRENJANIN – Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine, mr Vojislav Matić, zahvalio se danas svim zrenjaninskim ligašima i ligašicama na podršci i nesebičnoj pomoći, ističući svoje zadovoljstvo jer može da se pohvali da je deo tima koji je u ovoj predizbornoj kampanji radio isključivo uz pomoć resora iz Zrenjanina.
Odbori LSV | Utorak, 12. 02. 2013. | Komentara: 0

Sudbina Zrenjanina ne sme zadesiti Vojvodinu

NOVI SAD - Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine mr Vojislav Matić rekao je danas novinarima da su rezultati koje je LSV ostvarila kroz resore za koje je bila nadležna do majskih izbora najbolji pokazatelj odnosa prema Zrenjaninu.
Odbori LSV | Utorak, 05. 02. 2013. | Komentara: 0

Gradonačelnik Pančeva nema legitimitet

NOVI SAD – Šef odborničke grupe pančevačke Skupštine Miloš Veselinov istakao je juče za Radio-televiziju Vojvodine da gradonačelnik Pančeva Svetozar Gavrilović nema podršku Skupštine grada Pančeva i da njegova funkcija nema legitimitet. On je istakao da LSV kao jedino rešenje vidi raspisivanje vanrednih lokalnih izbora.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook