Zrenjaninske naprednjačke čarolije 2: obilaznica vs leteći automobili

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 30. 10. 2018. | Komentara: 0

Zrenjaninske naprednjačke čarolije 2: obilaznica vs leteći automobili

Zrenjanin, 30. oktobar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja još jednu najavu radova na izgradnji dela obilaznice oko Zrenjanina, ali izražava zabrinost da će se, ako se izgradnja nastavi ovim tempom, a sudeći po višegodišnjim neispunjenim obećanjima zrenjaninske naprednjačke vlasti, na završetak izgradnje još dugo čekati.

LSV

Podsećamo, gradski čelnici od 2012. godine redovno najavljuju radove sa obećanjem da će kompletna obilaznica biti završena do 2016. godine. Za prošlonedeljni najavljeni deo izgradnje dat je novi rok, do septembra 2019. godine, a nakon toga preostaje da se izgradi još 3,7 kilometara.

Bojimo se da će, u vreme kad se završi, zahvaljujući ubrzanom tehnološkom razvoju po kojem smo najprepoznatljiviji u regionu, pa i šire, obilaznica biti nepotrebna, jer će se do tada način saobraćaja i transporta promeniti, pa ćemo se prevoziti  najavljenim letećim automobilima domaće proizvodnje.

Osim što je gradska vlast nestručna i nesposobna i što obilaznica nije završena kako je planirano, još jedna stvar koja podstiče sumnju jeste njena cena. Najpre je rečeno da je za nastavak izgradnje obilaznice obezbeđeno 654 miliona dinara, da bi zatim bio potpisan protokol o načinu izgradnje druge faze obilaznice oko grada sa Putevima Srbije vredan 775 miliona dinara, dok se ovih dana govori o vrednosti radova  od 350 miliona dinara plus PDV. Ove činjenice pod znak pitanja stavljaju znanje, ali i poštene namere vladajuće većine.

Nakon toliko godina davanja lažnih obećanja i paušalnih procena naprednjačkih lidera, tek je nakon konstantnih pritisaka odbornika LSV na sednicama Skupštine grada, u obraćanjima javnosti, traženju informacija od javnog značaja, postavljanju odborničkih pitanja, za 2018. godinu izdvojen prvi dinar u zrenjaninskom budžetu za izgradnju obilaznice.

Obilaznica je važna za naš grad, ne samo zbog toga što se na taj način izbegava gust kamionski saobraćaj kroz centar grada, već i zato što grad ne može da bude konkurentan za privlačenje investicija ukoliko nema dobru saobraćajnu mrežu.

LSV zahteva od predstavnika vladajuće koalicije da posao završe do kraja i upozorava da će nastaviti da prati svaki potez i postavlja pitanja kako bi građani o svemu bili pravovremeno i potpuno informisani, a njihov interes zaštićen.

mr Dejan Čapo
predsednik Odborničke grupe
Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada ZrenjaninaOdbori LSV | Ponedeljak, 15. 07. 2019. | Komentara: 0

Umesto da proradi, fabrika još u izgradnji i menja hemikalije za prečišćavanje

Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom najoštrije osuđuje neodgovornost predstavnika zrenjaninske vlasti prema interesima svih Zrenjaninaca time što ih i dalje dovodi u zabludu u vezi sa obezbeđivanjem zdrave pijaće vode.
Odbori LSV | Subota, 13. 07. 2019. | Komentara: 0

Ligaši u Zrenjaninu i Novom Sadu proslavili 29 godina postojanja LSV

Gradski odbori Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad i Zrenjanin proslavili su prethodnih dana 29 godina postojanja LSV. 
Odbori LSV | Utorak, 09. 07. 2019. | Komentara: 0

LSV Bečej osudio nacionalistički napad sugrađanina na novinarku N1

Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Toth oštro je osudio nacionalistički napad svog sugrađanina na novinarku N1, Zanu Cimini.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook