Zrenjaninski putevi poligon za obuku vozača

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 05. 03. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninski putevi poligon za obuku vozača

Zrenjanin, 05. mart 2019 - Predlažemo da se Zrenjanin kandiduje za republički centar za praktičnu obuku budućih vozača. U tom smislu pozivamo sve auto škole u Srbiji da praktičnu nastavu sa svojim polaznicima organizuju upravo u našem gradu.

LSV

Neoboriv argument u korist ovog predloga je da je Zrenjanin sigurno grad u Srbiji sa najbrojnijim i najvećim rupama na putevima. Ima onih sasvim malih, nešto većih i dubljih ali i, mnogi sugrađani i sugrađanke su se već uverili, sasvim velikih i dubokih. Kada kažemo da su se lično uverili mislimo na konkretne situacije kada su im naletom na rupe otpadali točkovi ili su, pri tom, značajno oštetili svoja vozila.

Procenjujemo, dakle, da su ovde stečeni odlični uslovi za odvijanje praktične nastave polaznika škola za obuku vozača iz cele Republike. Jer ko uspe da savlada sve izazove na zrenjaninskim kolovozima momentalno zaslužuje vozačku dozvolu.

Da bi naši sugrađani i sugrađanke u ovakvim uslovima obavljali svoje dnevne aktivnosti (odlazak na posao, odlazak u školu, odvođenje dece u vrtić, odlazak u kupovinu ili kod lekara,...) predlažemo da gradske vladajuće strukture pod hitno za javni prevoz nabave autobuse-amfibije. Istovremeno predlažemo da se taksi udruženja opreme vozilima na gusenicama. Za sugrađane i sugrađanke koji imaju sopstvene automobile vlast se već pobrinula tako što ih dušebrižno šalje na skuplje i dugotrajnije tehničke preglede.

A kakve nam rupe i krateri na kolovozima tek otvaraju turističke mogućnosti, možda i postanemo obećavana “turistička meka”.

mr Dejan Čapo
predsednik Odborničke grupe
Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina




Odbori LSV | Ponedeljak, 20. 11. 2023. | Komentara: 0

Mrnuštik: Vojvođani su večeras uz ProGlas u Novom Sadu!

Vojvođani 17. decembra na izborima za republički i pokrajinski parlament imaju priliku da se izbore da se glas Vojvodine čuje u naredne četiri godine. Vojvodina može da bude faktor promene. Ali, da bi se glas zaista čuo potrebna je najšira mobilizacija građana.
Odbori LSV | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Pogodnosti za plaćanje komunalnih usluga za sve građane Srbije!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da odluka da samo građani Beograda imaju privilegiju plaćanja računa na rate i otpisa kamate, dok danas, 1. novembra 2023. godine, svedočimo poskupljenju cene plina za 10% i 8% skupljoj ceni struje, predstavlja duboku nepravdu i stvara ozbiljnu socijalnu i ekonomsku nejednakost. 
Odbori LSV | Utorak, 31. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani će pobediti i konceptom Na ravne časti ojačati Vojvodinu

Svakodnevno smo svedoci nemaštine i problema sa kojima se svi susrećemo i nimalo ne čude protesti radnika Pošte, blokada Kvantaške pijace i katastrofalno stanje naše poljoprivrede i životne sredine, dok se miljenicima vlasti i verskim zajednicama daje veliki deo gradskog budžeta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook