Zrenjaninski putevi poligon za obuku vozača

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 05. 03. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninski putevi poligon za obuku vozača

Zrenjanin, 05. mart 2019 - Predlažemo da se Zrenjanin kandiduje za republički centar za praktičnu obuku budućih vozača. U tom smislu pozivamo sve auto škole u Srbiji da praktičnu nastavu sa svojim polaznicima organizuju upravo u našem gradu.

LSV

Neoboriv argument u korist ovog predloga je da je Zrenjanin sigurno grad u Srbiji sa najbrojnijim i najvećim rupama na putevima. Ima onih sasvim malih, nešto većih i dubljih ali i, mnogi sugrađani i sugrađanke su se već uverili, sasvim velikih i dubokih. Kada kažemo da su se lično uverili mislimo na konkretne situacije kada su im naletom na rupe otpadali točkovi ili su, pri tom, značajno oštetili svoja vozila.

Procenjujemo, dakle, da su ovde stečeni odlični uslovi za odvijanje praktične nastave polaznika škola za obuku vozača iz cele Republike. Jer ko uspe da savlada sve izazove na zrenjaninskim kolovozima momentalno zaslužuje vozačku dozvolu.

Da bi naši sugrađani i sugrađanke u ovakvim uslovima obavljali svoje dnevne aktivnosti (odlazak na posao, odlazak u školu, odvođenje dece u vrtić, odlazak u kupovinu ili kod lekara,...) predlažemo da gradske vladajuće strukture pod hitno za javni prevoz nabave autobuse-amfibije. Istovremeno predlažemo da se taksi udruženja opreme vozilima na gusenicama. Za sugrađane i sugrađanke koji imaju sopstvene automobile vlast se već pobrinula tako što ih dušebrižno šalje na skuplje i dugotrajnije tehničke preglede.

A kakve nam rupe i krateri na kolovozima tek otvaraju turističke mogućnosti, možda i postanemo obećavana “turistička meka”.

mr Dejan Čapo
predsednik Odborničke grupe
Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina




Odbori LSV | Utorak, 31. 01. 2012. | Komentara: 0

Poboljšati građanski angažman u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Predrag Perkić, ocenio je danas, komentarišući odnos lokalne samouprave i nevladinog sektora u Zrenjaninu, da bi se raspisivanjem tematskih konkursa u mnogome doprinelo poboljšanju građanskog angažmana u gradu.
Odbori LSV | Petak, 27. 01. 2012. | Komentara: 0

Sećanje na žrtve Holokausta u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Polaganjem venaca na spomen-ploču na mestu nekadašnje sinagoge, na uglu ulica Jevrejske i Sarajlijine, u Zrenjaninu je obeležen Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta – pogroma jevrejskog naroda tokom Drugog svetskog rata.
Odbori LSV | Četvrtak, 26. 01. 2012. | Komentara: 0

Osnovan MO LSV Novi Karlovci

INĐIJA – Osnivačka skupština MO Novi Karlovci održana je 23. januara 2012. godine u prostorijama lokalne mesne zajednice. Inicijativa je protekla iz samog mesta u akciji sakupljanja potpisa za promenu zakona o registraciji traktora.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook