Zrenjaninski slalom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 09. 01. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninski slalom

Zrenjanin, 09. januar 2019 - Građani Zrenjanina svakodnevno voze automobile u nebezbednim uslovima u saobraćaju jer su kolovozi prepuni rupa, što je posebno pojačano u zimskom periodu, zbog snega i leda.

LSV

Putna infrastruktura u Zrenjaninu je u katastrofalnom stanju. Zrenjaninci moraju da voze slalom po gradu da bi izbegli udarne rupe na svakih par metara. Rupe na putevima, pogotovo kada nisu jasno obeležene, znaju da budu pod određenim uglom gotovo nevidljive, čime mogu vrlo neprijatno iznenaditi i to, po pravilu, onda kada je već kasno za njihovo obilaženje. 

Građani su prvo uništavali svoje automobile zbog neočišćenog snega i leda na putu, a sada se otopljen sneg pretvorio u vodu koja popunjava rupe, čini ih nevidljivim za vozače i samim tim opasnijim po bezbednost učesnika u saobraćaju, ali i po dugotrajnost vozila. Vlast je tu kada treba povećavati dažbine i uvoditi dodatne troškove, ali bahati predstavnici gradske vlasti ne razmišljaju o budžetu građana i tome da oni nemaju novaca na bacanje za popravke automobila, već gledaju da to malo što imaju sačuvaju koliko god mogu.

Pre samo koju godinu su neki sadašnji gradski funkcioneri ovakvo stanje putne infrastrukture nazivali Zrenjanin-kratergrad, ali sada im ne smeta, gledaju mirno i ne preduzimaju apsolutno ništa da ovaj problem reše. 

Kada se na sve ovo loše stanje kolovoza doda i problem teškog kamionskog saobraćaja kroz grad, jer osim višegodisnjih lažnih obećanja i jeftinih predstava o izgradnji obilaznice, ništa nije urađeno, onda se stvara prava slika o svakodnevnim problemima Zrenjaninaca u saobraćaju. Uskoro ćemo svi mileti na asfaltu iz predostrožnosti zbog aktuelnog stanja na putevima.

Građanima Zrenjanina je dosta bahatog ponašanja, praznih obećanja i nesposobnosti predstavnika naprednjačke vlasti. Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od gradskih čelnika da konačno počnu da održavaju putnu infrastrukturu i preuzmu odgovornost za stanje u gradu ili da smesta podnesu ostavke.

mr Dejan Čapo
predsednik Odborničke grupe 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
u Skupštini grada Zrenjanina




Odbori LSV | Utorak, 20. 12. 2011. | Komentara: 0

Neophodno više ulaganja u kulturu

ZRENJANIN - Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu može da se pohvali brojnim realizovanim aktivnostima tokom ove godine, u koje se ubraja preko 30 književnih večeri, tribine, radionice za decu, promocije radova dobitnika književnih priznanja, obeležavanje tradicionalnih manifestacija i značajnih jubileja, kao i rad sa fondovima „Todor Manojlović“ i „Ljilja i Milka Mijatov“.
Odbori LSV | Subota, 17. 12. 2011. | Komentara: 0

Pokrenut ciklus tribina na temu poljoprivrede

PANČEVO - Pred brojnim poljoprivrednicima, okupljenim na poziv MO LSV Banatski Brestovac i GrO LSV Pančevo, sinoć je u Banatskom Brestovcu održana tribina na kojoj je dr. Radovanka Jakovljev-Lazić  održala predavanje na temu organske prozvodnje, preventive i zaštite bilja i upotrebe hemijskih preparata u povrtarstvu.
Odbori LSV | Subota, 17. 12. 2011. | Komentara: 0

I u Bečeju puna plata za trudnice

BEČEJ - Budućim bečejskim trudnicama će se, na inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine, isplaćivati 100 posto zarade za vreme privremene sprečenosti za rad zbog komplikacija u vezi sa trudnoćom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook