Odbornici LSV obratili su se premijerki Ani Brnabić

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 05. 2019. | Komentara: 0

Odbornici LSV obratili su se premijerki Ani Brnabić

ZRENJANIN - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina poslala je otvoreno pismo predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić i ministru državne uprave i lokalne samouprave Branku Ružiću. U nastavku možete pročitati tekst koji je prosleđen predstavnicima Vlade Republike Srbije.

LSV

Poštovani,

Liga socijaldemokrata Vojvodine ukazuje Vam na flagrantno kršenje Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina od strane predsednika Skupštine grada Olivera Mitrovića. Naime, član 114 i 115 jasno kažu da odbornik ima pravo podnošenja amandmana na predloge opštih akata, te da on mora biti podnet najkasnije 48 časova pre početka sednice, pa ipak predstavnici zrenjaninske vlasti i ovaj put su, kao po običaju, zakazali sednicu 24 časa pre njenog održavanja. Na ovaj način, predstavnici građana su sprečeni da se pripreme za sednicu i ravnopravno učestvuju u procesu donošenja odluka. Sve ovo još strašnijim čini činjenica da se na sednici odlučivalo o rebalansu budžeta i najvažnijem problemu Zrenjaninaca - obezbeđivanju zdrave pijaće vode.

Kršenje parlamentarnih principa i unižavanje doma predstavnika građana postala je učestala praksa zrenjaninske vlasti koja vodi do potpunog odsustva dijaloga i zanemarivanja interesa građana.

Koristimo priliku da predsednicu Vlade podsetimo da Zrenjanin i dalje nema pijaću vodu i da od njenog karakterisanja situacije u vezi sa vodosnabdevanjem kao sulude i izvinjavanja građanima Zrenjanina, oni do danas nisu videli nikakav boljitak.

Građanima Zrenjanina uskraćeno je jedno od osnovnih ljudskih i ustavnih prava - pravo na vodu, dugi niz godina im se obećava da će se ovaj problem rešiti, međutim lokalni funkcioneri su povukli niz nespretnih i pogrešnih poteza koji su pokazali da oni jednostavno nisu sposobni da reše problem.

Ubeđeni smo da nećete dozvoliti da se građani Zrenjanina tretiraju kao građani drugog reda. Pozivamo Vas da reagujete na neodgovorno i bahato ponašanje zrenjaninske vlasti i odbranite zakonitost, parlamentarne procedure i demokratske principe i pokažete da Vam je stalo da Zrenjaninci imaju jednaka prava kao svi ostali građani.

S poštovanjem,

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina

(SzILSV, 20.05.2019)
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 09. 2019. | Komentara: 0

Šta će država preduzeti protiv Srbske časti?

Vikend je prošao a javnost u Republici Srbiji nije dobila odgovor na pitanje odakle pravo izvesnoj, očito paravojnoj organizaciji, da nekome uđe u kuću i uzima pravdu u svoje ruke. Šta su nadležni državni organi konkretno preduzeli u vezi sa akcijom „Srbske časti“,  kao i snimka u kojem oni maloletnika u njegovoj kući u Nišu obaveštavaju da mu oduzimaju konja, uz obrazloženje da ga je tukao?
Saopštenja | Nedelja, 15. 09. 2019. | Komentara: 0

Zaboravite tim za spas sela, rešenje je u prestanku centralizacije i beogradizacije

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da prestane sa neozbiljnim pristupom rešavanju problema seoskih sredina. Pre tri meseca je formiran Nacionalni tim za preporod sela. Dirigentska palica ovog tima predata je ministru zaduženom za regionalni razvoj Milanu Krkobabiću. LSV je i ranije isticala da u radu ministra Krkobabića nema ni regiona ni razvoja, a jasno je da nema ni sela. 
Saopštenja | Subota, 14. 09. 2019. | Komentara: 0

Nekada nerazvijene zemlje šalju rakete na mesec, a mi se bavimo identitetskim pismom

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ministarstvo kulture i informisanja da se posveti osnaživanju jezičke kulture i potiskivanju jezika mržnje i anticivilizacijskog narativa, koji je veoma prisutan u našim medijima, ali i celokupnom društvu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook