Odbornici LSV obratili su se premijerki Ani Brnabić

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 05. 2019. | Komentara: 0

Odbornici LSV obratili su se premijerki Ani Brnabić

ZRENJANIN - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina poslala je otvoreno pismo predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić i ministru državne uprave i lokalne samouprave Branku Ružiću. U nastavku možete pročitati tekst koji je prosleđen predstavnicima Vlade Republike Srbije.

LSV

Poštovani,

Liga socijaldemokrata Vojvodine ukazuje Vam na flagrantno kršenje Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina od strane predsednika Skupštine grada Olivera Mitrovića. Naime, član 114 i 115 jasno kažu da odbornik ima pravo podnošenja amandmana na predloge opštih akata, te da on mora biti podnet najkasnije 48 časova pre početka sednice, pa ipak predstavnici zrenjaninske vlasti i ovaj put su, kao po običaju, zakazali sednicu 24 časa pre njenog održavanja. Na ovaj način, predstavnici građana su sprečeni da se pripreme za sednicu i ravnopravno učestvuju u procesu donošenja odluka. Sve ovo još strašnijim čini činjenica da se na sednici odlučivalo o rebalansu budžeta i najvažnijem problemu Zrenjaninaca - obezbeđivanju zdrave pijaće vode.

Kršenje parlamentarnih principa i unižavanje doma predstavnika građana postala je učestala praksa zrenjaninske vlasti koja vodi do potpunog odsustva dijaloga i zanemarivanja interesa građana.

Koristimo priliku da predsednicu Vlade podsetimo da Zrenjanin i dalje nema pijaću vodu i da od njenog karakterisanja situacije u vezi sa vodosnabdevanjem kao sulude i izvinjavanja građanima Zrenjanina, oni do danas nisu videli nikakav boljitak.

Građanima Zrenjanina uskraćeno je jedno od osnovnih ljudskih i ustavnih prava - pravo na vodu, dugi niz godina im se obećava da će se ovaj problem rešiti, međutim lokalni funkcioneri su povukli niz nespretnih i pogrešnih poteza koji su pokazali da oni jednostavno nisu sposobni da reše problem.

Ubeđeni smo da nećete dozvoliti da se građani Zrenjanina tretiraju kao građani drugog reda. Pozivamo Vas da reagujete na neodgovorno i bahato ponašanje zrenjaninske vlasti i odbranite zakonitost, parlamentarne procedure i demokratske principe i pokažete da Vam je stalo da Zrenjaninci imaju jednaka prava kao svi ostali građani.

S poštovanjem,

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina

(SzILSV, 20.05.2019)
Iz medija | Nedelja, 23. 06. 2019. | Komentara: 0

Srbija je u metastazi centralističkog odlučivanja iz Beograda

Bez brisanja granica na Balkanu nikakvog trajnog mira ne može biti. A granice se mogu brisati samo što bržim uključivanjem svih zemalja na zapadnom Balkanu u EU. Svaki drugi koncept je štetočinski i vodi daljim podelama i trvenjima sa nesagledivim posledicama.
Ovo u intervjuu za Blic kaže lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Odbori LSV | Subota, 22. 06. 2019. | Komentara: 0

Grujić: Sačuvajmo drvored u Nakovu

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine Miroslav Grujić upozorio je da je u planu da se, zarad izgradnje dvosmerne biciklističke staze od Kikinde do graničnog prelaza Nakovo – Lunga, u glavnoj nakovačkoj ulici poseku čak 43 stabla.
Saopštenja | Subota, 22. 06. 2019. | Komentara: 0

Vlada i Skupština ne poštuju Evropsku povelju o lokalnoj samoupravi

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje članovima Vlade Republike Srbije kada će početi da vode računa  o drugim krajevima zemlje, kako to čine kada je grad Beograd u pitanju. Dok se inicijative i zahtevi beogradskih vlasti ostvaruju u rekordno kratkom roku, sa druge strane zahtevi koji dolaze iz Autonomne Pokrajine Vojvodine se godinama zanemaruju.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook