Odbornici LSV obratili su se premijerki Ani Brnabić

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 05. 2019. | Komentara: 0

Odbornici LSV obratili su se premijerki Ani Brnabić

ZRENJANIN - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina poslala je otvoreno pismo predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić i ministru državne uprave i lokalne samouprave Branku Ružiću. U nastavku možete pročitati tekst koji je prosleđen predstavnicima Vlade Republike Srbije.

LSV

Poštovani,

Liga socijaldemokrata Vojvodine ukazuje Vam na flagrantno kršenje Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina od strane predsednika Skupštine grada Olivera Mitrovića. Naime, član 114 i 115 jasno kažu da odbornik ima pravo podnošenja amandmana na predloge opštih akata, te da on mora biti podnet najkasnije 48 časova pre početka sednice, pa ipak predstavnici zrenjaninske vlasti i ovaj put su, kao po običaju, zakazali sednicu 24 časa pre njenog održavanja. Na ovaj način, predstavnici građana su sprečeni da se pripreme za sednicu i ravnopravno učestvuju u procesu donošenja odluka. Sve ovo još strašnijim čini činjenica da se na sednici odlučivalo o rebalansu budžeta i najvažnijem problemu Zrenjaninaca - obezbeđivanju zdrave pijaće vode.

Kršenje parlamentarnih principa i unižavanje doma predstavnika građana postala je učestala praksa zrenjaninske vlasti koja vodi do potpunog odsustva dijaloga i zanemarivanja interesa građana.

Koristimo priliku da predsednicu Vlade podsetimo da Zrenjanin i dalje nema pijaću vodu i da od njenog karakterisanja situacije u vezi sa vodosnabdevanjem kao sulude i izvinjavanja građanima Zrenjanina, oni do danas nisu videli nikakav boljitak.

Građanima Zrenjanina uskraćeno je jedno od osnovnih ljudskih i ustavnih prava - pravo na vodu, dugi niz godina im se obećava da će se ovaj problem rešiti, međutim lokalni funkcioneri su povukli niz nespretnih i pogrešnih poteza koji su pokazali da oni jednostavno nisu sposobni da reše problem.

Ubeđeni smo da nećete dozvoliti da se građani Zrenjanina tretiraju kao građani drugog reda. Pozivamo Vas da reagujete na neodgovorno i bahato ponašanje zrenjaninske vlasti i odbranite zakonitost, parlamentarne procedure i demokratske principe i pokažete da Vam je stalo da Zrenjaninci imaju jednaka prava kao svi ostali građani.

S poštovanjem,

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina

(SzILSV, 20.05.2019)




Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook