Odbornici LSV traže vanrednu sednicu Skupštine grada Zrenjanina zbog vode

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 04. 09. 2018. | Komentara: 0

Odbornici LSV traže vanrednu sednicu Skupštine grada Zrenjanina zbog vode

ZRENJANIN - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina zatražila je hitno sazivanje vanredne sednice Skupštine grada na kojoj će odbornici biti upoznati sa svim bitnim detaljima u vezi sa problemima sa funkcionisanjem postrojenja za prečišćavanje vode.

LSV

U pismu koje su odbornici LSV danas uputili javnosti navode da je investitor „Grupa Zillio“ u svom jučerašnjem otvorenom pismu objasnio da je, zbog toga što već osam meseci nijedno obećanje i dogovor nisu poštovani, odlučio da svoja prava brani i ostvari pred nadležnim sudovima, jer postrojenje za prečišćavanje vode još uvek nije pušteno u rad. Investitor je u obraćanju javnosti postavio pitanje nadležnima kome je u interesu da fabrika vode ne proradi.

- Podsećamo, postrojenje je posle dugog odlaganja završeno pre godinu dana, ali je posle dva dana rad prekinut, jer prema zakonu, tim poslom privatni investitor ne sme da se bavi. U martu se u rešavanje problema uključila Vlada Srbije koja je sa investitorom dogovorila potpisivanje sporazuma o otkupu postrojenja za prečišćavanje vode. Do danas ništa nije rešeno. Sada se investitor povlači i svoja prava traži preko suda. Najveće žrtve loših procena i postupaka zrenjaninske vlasti su građani Zrenjanina – navedeno je u pismu odborničke grupe LSV upućenom javnosti.

Kako navode, Liga socijaldemokrata Vojvodine je upozoravala da može doći do ovakvog ishoda, pozivala na razgovor u Skupštini grada, apelovala na zrenjaninsku vlast putem medija. Međutim, odbornici Skupštine grada Zrenjanina, kao ni građani Zrenjanina, do sada nisu dobili nikakvu informaciju o aktivnostima vezanim za prevazilaženje ovog problema.

- Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine očekuju sazivanje sednice Skupštine grada i odgovore na brojna pitanja vezana za zdravu pijaću vodu u Zrenjaninu! Građanke i građani Zrenjanina zaslužuju da čuju istinu – zaključeno je u pismu. 

(BILSV, 04.09.2018)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook