Odbornička grupa LSV pokreće inicijativu za smenu Branke Bežanov

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 03. 2019. | Komentara: 0

Odbornička grupa LSV pokreće inicijativu za smenu Branke Bežanov

Novi Sad, 18. mart 2019 - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada pokreće inicijativu za smenu Branke Bežanov sa mesta zamenice predsednika Skupštine grada Novog Sada.

LSV


Branka Bežanov je u nedelju, 10. marta 2019. godine, prisustvovala i učestvovala u obeležavanju godišnjice hapšenja četničkog komandanta iz Drugog svetskog rata Dragoljuba Mihailovića u Draževini, pored Višegrada, grada u Bosni i Hercegovini u kojem su četnici i u Drugom svetskom ratu i tokom devedesetih godina počinili neke od najkrvavijih i najmonstruzonijih zločina.
 
Pojavljivanje bilo kog državnog ili lokalnog funkcionera/funkcionerke iz Srbije na manifestacijama koje glorifikuju masovne ratne zločine u Višegradu tokom 1943. i 1992. u najmanju ruku je moralno neprihvatljivo i moralo bi da izazove široku društevnu osudu i političke konsekvence bez kompromisa.

Zadatak i obaveza svakog odbornika i svake odbornice Skupštine grada jeste da čuva i svojim postupcima ne narušava ugled Novog Sada.

Tim povodom, inicijativa je jutros upucena predsednicima i predsednicama  svih odborničkih grupa u Skupštini grada Novog Sada.
 

Odbornička grupa
Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Novog Sada




Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook