Odbornička grupa LSV pokreće inicijativu za smenu Branke Bežanov

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 03. 2019. | Komentara: 0

Odbornička grupa LSV pokreće inicijativu za smenu Branke Bežanov

Novi Sad, 18. mart 2019 - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada pokreće inicijativu za smenu Branke Bežanov sa mesta zamenice predsednika Skupštine grada Novog Sada.

LSV


Branka Bežanov je u nedelju, 10. marta 2019. godine, prisustvovala i učestvovala u obeležavanju godišnjice hapšenja četničkog komandanta iz Drugog svetskog rata Dragoljuba Mihailovića u Draževini, pored Višegrada, grada u Bosni i Hercegovini u kojem su četnici i u Drugom svetskom ratu i tokom devedesetih godina počinili neke od najkrvavijih i najmonstruzonijih zločina.
 
Pojavljivanje bilo kog državnog ili lokalnog funkcionera/funkcionerke iz Srbije na manifestacijama koje glorifikuju masovne ratne zločine u Višegradu tokom 1943. i 1992. u najmanju ruku je moralno neprihvatljivo i moralo bi da izazove široku društevnu osudu i političke konsekvence bez kompromisa.

Zadatak i obaveza svakog odbornika i svake odbornice Skupštine grada jeste da čuva i svojim postupcima ne narušava ugled Novog Sada.

Tim povodom, inicijativa je jutros upucena predsednicima i predsednicama  svih odborničkih grupa u Skupštini grada Novog Sada.
 

Odbornička grupa
Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Novog Sada




Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook