Odmah sprečiti širenje neprijatnih mirisa iz kafilerije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 17. 07. 2018. | Komentara: 0

Odmah sprečiti širenje neprijatnih mirisa iz kafilerije

ZRENJANIN – Predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo zatražio je danas od zrenjaninske vlasti da bez odlaganja reši problem širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije „Prekon“.

LSV

- Tokom cele godine našim gradom se šire nepodnošljivi mirisi. Najgore je u letnjem periodu kada su temperature visoke. Tada se stanovnici mesnih zajednica Dositej Obradović, Zeleno polje, Mužlja, Sava Kovačević i drugih žale da je smrad nesnosan. Svaki njihov pokušaj da alarmiraju postojanje ovog problema se završi bezuspešno, jer nadležni organi ne čine ništa da reše problem i građani su ogorčeni – naveo je Čapo u saopštenju.

On ističe da, osim što je neprijatno živeti u takvom okruženju, širenje ovih mirisa izaziva i posledice po zdravlje pa se kod ljudi javljaju različiti simptomi kao što su zamor, nesanica, mučnina i glavobolja.

- Širenje ovakvih mirisa nije dozvoljeno ni u jednoj civilizovanoj zemlji. Liga socijaldemokrata Vojvodine je pokrenula ovo pitanje u javnosti. Na sednici Skupštine grada zatražili smo odgovor na pitanje šta je preduzeto da bi se sprečilo širenje neprijatnih mirisa, ali i mi i svi građani Zrenjanina smo ostali bez odgovora. Ovim se nastavlja suluda neodgovornost gradske vlasti prema Zrenjaninkama i Zrenjanincima, jer ne samo da ne rešavaju problem, već ostaju bezobrazno nemi i na žalbe – ističe Dejan Čapo.

Kaže da je Zrenjanin danas crna rupa u Vojvodini i Srbiji. U ovom gradu je, prema njegovim rečima, prosek plata ispod republičkog, a potrošačka korpa među najvišim u zemlji pa Zrenjaninci jedva sastavljaju kraj s krajem. 

- Zrenjaninska privreda je u veoma lošem stanju, broj nezaposlenih je veliki i u konstantnom porastu, investitori ne dolaze u naš grad, a infrastruktura našeg grada propada. Nemamo zdravu pijaću vodu i sad smo uskraćeni i za čist vazduh. Građani Zrenjanina nisu građani drugog reda. I oni kao i svi drugi imaju pravo na kvalitetan vazduh. Pozivamo gradske čelnike da odmah reše ovaj problem koji pogađa naš grad i obezbede našim sugrađanima uslove za kvalitetan i dostojanstven život. Ukoliko nisu sposobni da to učine, neka se povuku i prepuste upravljanje gradom onima koji to mogu – zaključio je Čapo. 
(BILSV, 17.07.2018)



Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.
Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook