Odupreti se pritisku Rusije da dovrši vojnu bazu u Nišu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 25. 07. 2016. | Komentara: 0

Odupreti se pritisku Rusije da dovrši vojnu bazu u Nišu

BEOGRAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak poručio je danas da Srbija treba da se odupre pritisku Rusije da dovrši vojnu bazu u Nišu. Kako je preneo list Blic, Čanak je na svom tviter nalogu još upitao koliko će da nas košta ta vojna baza, kao i da li će Srbija uspeti da se odupre stvaranju stranih vojnih baza na svojoj teritoriji.
 LSV
 

– Još samo da vidimo koliko će to da nas košta i da li će ova zemlja uspeti da se odupre stvaranju stranih vojnih baza na svojoj teritoriji. Za početak, da se odupre pritisku Rusije da dovrši vojnu bazu u Nišu jer bi to bilo finale pretvaranja Srbije u rusku provinciju – napisao je Čanak na tviteru.

Blic je podsetio i da je Čanak prošle nedelje upozorio da će snage lojalne režimu u Rusiji nakon otvaranja poglavlja 23. i 24 u pregovorima  sa EU sada uložiti dodatne napore da zaustave evropski put Srbije, između ostalog i zahtevima da takozvani humanitarni centar u Nišu preraste u rusku vojnu bazu.

(BILSV, 25. 07. 2016)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook