OLAKŠATI POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA KRETANJE I RAD

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 03. 04. 2020. | Komentara: 0

OLAKŠATI POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA KRETANJE I RAD

Beograd, 3. april 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez koji čine Srbija 21, Vojvođanski front predvođen LSV, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum, pozivaju nadležne državne organe da u najkraćem mogućem roku iznađu rešenje kojim bi se u što većoj meri olakšao rad poljoprivrednih proizvođača.

Najnovije mere u borbi protiv pandemije Korona virusa ne smeju dovesti do prestanka poljoprivredne proizvodnje, koja je osnovna životna delatnost desetina hiljada porodica u 
našoj zemlji.

Prethodnih dana je sistem izdavanja dozvola za kretanje poljoprivrednih proizvođača  bio preopterećen i u nekim trenucima je bilo nemoguće podnositi zahteve.

UDS zahteva maksimalno pojednostavljenje procedure izdavanja dozvola za kretanje, tako što će se posedovanje legitimacije poljoprivrednog gazdinstva smatrati dovoljnim dokumentom. Zaposleni na poljoprivrednom gazdinstvu, pravo kretanja trebali bi da imaju na osnovu dozvole poljoprivrednog gazdinstva. 
 
Takođe, izdavanje dozvole za kretanje bi trebalo da bude omgućeno i uz priložen vlasnički list o posedovanju poljoprivrednog zemljišta ili Ugovor o zakupu sa vlasnikom takvog zemljišta

Na ovaj način bi se maksimalno olakšala procedura i omogućilo relativno normalno funkcionisanje sistema poljoprivredne proizvodnje.

U danima u kojima je našoj državi preko potreban svaki dinar, potrebno je učiniti sve da se situacija dodatno ne otežava.  


UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA



Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.
Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook