OLAKŠATI POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA KRETANJE I RAD

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 03. 04. 2020. | Komentara: 0

OLAKŠATI POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA KRETANJE I RAD

Beograd, 3. april 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez koji čine Srbija 21, Vojvođanski front predvođen LSV, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum, pozivaju nadležne državne organe da u najkraćem mogućem roku iznađu rešenje kojim bi se u što većoj meri olakšao rad poljoprivrednih proizvođača.

Najnovije mere u borbi protiv pandemije Korona virusa ne smeju dovesti do prestanka poljoprivredne proizvodnje, koja je osnovna životna delatnost desetina hiljada porodica u 
našoj zemlji.

Prethodnih dana je sistem izdavanja dozvola za kretanje poljoprivrednih proizvođača  bio preopterećen i u nekim trenucima je bilo nemoguće podnositi zahteve.

UDS zahteva maksimalno pojednostavljenje procedure izdavanja dozvola za kretanje, tako što će se posedovanje legitimacije poljoprivrednog gazdinstva smatrati dovoljnim dokumentom. Zaposleni na poljoprivrednom gazdinstvu, pravo kretanja trebali bi da imaju na osnovu dozvole poljoprivrednog gazdinstva. 
 
Takođe, izdavanje dozvole za kretanje bi trebalo da bude omgućeno i uz priložen vlasnički list o posedovanju poljoprivrednog zemljišta ili Ugovor o zakupu sa vlasnikom takvog zemljišta

Na ovaj način bi se maksimalno olakšala procedura i omogućilo relativno normalno funkcionisanje sistema poljoprivredne proizvodnje.

U danima u kojima je našoj državi preko potreban svaki dinar, potrebno je učiniti sve da se situacija dodatno ne otežava.  


UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA



Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook