Olakšati položaj poljoprivrednika

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 12. 12. 2011. | Komentara: 0

Olakšati položaj poljoprivrednika

SUBOTICA – Nijedan iole ozbiljniji poljoprivredni proizvođač ne poseduje samo jedan traktor i jednu prikolicu, već više njih, a ukoliko neko ima tri traktora i nekoliko prikolica, morao bi da izdvoji preko 80.000 dinara godišnje za njihovu registraciju, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u Gradskom odboru Lige socijaldemokrata Vojvodine Subotica.

Subotica press

Članica Izvršnog odbora LSV Subotica Mirana Dmitrović ukazala je da tolika suma nije nimalo zanemarljiva, naročito u vreme ekonomske krize koja pogađa i poljoprivredne proizvođače. Dodala je da je to najbolji pokazatelj značaja inicijative LSV da se godišnja registracija traktora i drugih poljoprivrednih mašina zameni trajnom. Reč je o inicijativi koju je Liga pokrenula u aprilu ove godine s ciljem da se izmeni sadašnji Zakon o bezbednosti saobraćaja, što je svojim potpisima podržalo preko 30.000 građana u više od 200 vojvođanskih mesta, od čega 2.000 Subotičana.

– Takve rezultate smo predočili Ministarstvu poljoprivrede, koje je stupilo u kontakt sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, da bi inicijativa da se ukine godišnja registracija traktora i zvanično bila prihvaćena nakon sastanka Bojana Kostreša s resornim ministrima Dušanom Petrovićem i Ivicom Dačićem. Sledeći korak je da MUP predloži izmene i dopune sadašnjeg Zakona o bezbednosti saobraćaja, a mi očekujemo da Zakon uđe u skupštinsku proceduru što pre, možda i do kraja ove, a najkasnije početkom naredne godine – rekla je Mirana Dmitrović. Na konferenciji za  novinare je istaknuto i da ukidanje godišnje registracije traktora nije jedina olakšica koja se predviđa za poljoprivrednike, već da je predloženo i da se tehnički pregled može obavljati u mestu boravka ili što bliže, kako bi se i na taj način smanjili troškovi seljaka. Dogovoreno je da će uredbom biti olakšano poljoprivrednicima da mogu da dokažu vlasništvo nad mehanizacijom starijom od pet godina, jer su mnoge firme, kod kojih je ta mehanizacija kupovana, prestale da postoje ili je ta dokumentacija zagubljena. Takođe, upućena je i zajednička inicijativa prema Ministarstvu finasija da se u oblasti obaveznog osiguranja uvedu olakšice za poljoprivredne proizvođače.

(BILSV, 12. 12. 2011.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook