Olena Papuga dobila nagradu Udruženja Crnogoraca Krstaš

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Ponedeljak, 09. 12. 2019. | Komentara: 0

Olena Papuga dobila nagradu Udruženja Crnogoraca Krstaš

NOVI SAD/LOVĆENAC - Republička poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga dobitnica je godišnje nagrade Udruženja Crnogoraca Krstaš iz mesta Lovćenac u Vojvodini. Njoj je nagrada „Da je vječna Crna Gora – Milorad Mido Vujošević“dodeljena na Svečanoj akademiji tog udruženja, koja je održana u Lovćencu.

LSV

Nagrada se dodeljuje se za izuzetan doprinos u očuvanju nacionalnog identiteta crnogorske zajednice u Srbiji.

- U toku 2019. godine poslanica Olena Papuga je svojim dopisima predsedniku opštine Vrbas, ministru državne uprave i lokalne samouprave i predsednici vlade Srbije, kao i poslaničkim pitanjima u Skupštini Srbije jasno zahtevala odgovor zbog čega se izbegava poštovanje zakona i crnogorski jezik ne uvodi u službenu upotrebu u opštini Vrbas - navodi se u obrazloženju.

Papuga je zahvalila na nagradi i kazala da će nastaviti da se bori za ostvarivanje Ustavom i zakonom garantovanog prava na službenu upotrebu crnogorskog jezika u opštini Vrbas. Dodala je da podršku i pomoć za te aktivnosti ima od svoje stranke LSV i prijateljske Crnogorske partije.

Svečanoj akademiji su prisustvovali generalni konzul Crne Gore Dragan Đurović, predsednik opštine Mali Iđoš Marko Lazić i potpredsednik LSV-a Robert Kolar.
(SzILSV, 09.12.2019)
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Izjave | Nedelja, 02. 08. 2020. | Komentara: 0

Bogaroški: Rešiti nadležnost i finansiranje Vojvodine

Rano je govoriti o tome da li će Vojvođanski front biti deo vladajuće koalicije, ali tu mogućnost ne isključujemo, ako bude poziva za te razgovore, izjavio je danas Branislav Bogaroški, pokrajinski poslanik Lige socijaldemorkata Vojvodine, članice Vojvođanskog fronta.
Saopštenja | Petak, 31. 07. 2020. | Komentara: 0

Pre 75 godina konstituisana Autonomna Pokrajina Vojvodina

Pre 75 godina Skupština izaslanika naroda Vojvodine konstituisala je Vojvodinu kao autonomni politički entitet. Antifašistička borba građana Vojvodine u Drugom svetskom ratu stvorila je zdrave temelje za konstituisanje ravnopravne političke autonomije u okviru Srbije i Jugoslavije. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook