Olena Papuga dobila nagradu Udruženja Crnogoraca Krstaš

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 09. 12. 2019. | Komentara: 0

Olena Papuga dobila nagradu Udruženja Crnogoraca Krstaš

NOVI SAD/LOVĆENAC - Republička poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga dobitnica je godišnje nagrade Udruženja Crnogoraca Krstaš iz mesta Lovćenac u Vojvodini. Njoj je nagrada „Da je vječna Crna Gora – Milorad Mido Vujošević“dodeljena na Svečanoj akademiji tog udruženja, koja je održana u Lovćencu.

LSV

Nagrada se dodeljuje se za izuzetan doprinos u očuvanju nacionalnog identiteta crnogorske zajednice u Srbiji.

- U toku 2019. godine poslanica Olena Papuga je svojim dopisima predsedniku opštine Vrbas, ministru državne uprave i lokalne samouprave i predsednici vlade Srbije, kao i poslaničkim pitanjima u Skupštini Srbije jasno zahtevala odgovor zbog čega se izbegava poštovanje zakona i crnogorski jezik ne uvodi u službenu upotrebu u opštini Vrbas - navodi se u obrazloženju.

Papuga je zahvalila na nagradi i kazala da će nastaviti da se bori za ostvarivanje Ustavom i zakonom garantovanog prava na službenu upotrebu crnogorskog jezika u opštini Vrbas. Dodala je da podršku i pomoć za te aktivnosti ima od svoje stranke LSV i prijateljske Crnogorske partije.

Svečanoj akademiji su prisustvovali generalni konzul Crne Gore Dragan Đurović, predsednik opštine Mali Iđoš Marko Lazić i potpredsednik LSV-a Robert Kolar.
(SzILSV, 09.12.2019)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook