Akcije za suzbijanje nasilja u porodici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 22. 01. 2013. | Komentara: 0

Akcije za suzbijanje nasilja u porodici

KOVAČICA – Opštinski odbor Omladine LSV Kovačica pokrenuo je anketiranje građanki u Idvoru, Debeljači i Crepaji na temu nasilja u porodici.

LSV

Na taj način je počela realizacija prve u nizu predstojećih zajedničkih akcija Foruma žena LSV i Omladine LSV u opštini Kovačica, sa ciljem da se ukaže na veliki problem nasilja u porodici u toj opštini. Omladinci ukazuju da opština Kovačica tradicionalno spada u patrijarhalnu sredinu gde se nasilje toleriše i gde je skoro svaka druga žena bila žrtva nekog vida porodičnog nasilja.
– Žene koje se odluče da potraže pomoć nailaze na zid zbog toga što opština Kovačica nema izgrađene odgovarajuće mehanizme pomoći za žene žrtve nasilja – navedeno je u tom odboru. U iščekivanju jasne reakcije državnih i opštinskih institucija u borbi protiv nasilja u porodici omladinke i omladinci i članice Foruma žena ovog odbora pokrenula su i program koji ima za cilja da realizuje niz akcija u cilju podizanja svesti građana i vršenja pritiska na opštinske organe u cilju pružanja adekvatnije pomoći žrtvama nasilja u porodici.

(BILSV, 22. 01. 2013.)



Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook