Antifašizam među mladima je prioritet

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Sreda, 09. 11. 2011. | Komentara: 0

Antifašizam među mladima je prioritet

ZRENNJANIN - Članice i članovi Omladine Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu organizovali su danas akciju "Stop fašizmu" u centru grada, prilikom koje su ukazali na značaj borbe protiv svih oblika fašizma, netolerancije, diskriminacije, ekstremizma i nacionalne netrpeljivosti.

LSVO

- Antifašizam među mladima, kao jedan od osnovnih zadataka Omladine LSV, pretpostavlja stalno objašnjavanje i podsećanje mladih ljudi da je fašizam i dalje živa pojava i skretanje pažnje na njegovu prisutnost u društvu, ali i na političkoj sceni Srbije. Ukazivanje na ozbiljnost ovog problema jedan je od prvih koraka ka njegovom rešavanju - rekla je Božana Vukadinović, predsednica Omladine GrO LSV u Zrenjaninu, dodajući da je borba protiv netolerancije, diskriminacije, ekstremizma, nacionalne isključivosti i šovinizma među mladim ljudima jedan od prioriteta mladih Ligaša i Ligašica.

- Oštro ćemo se suprostaviti svim organizacijama u Srbiji koje u svojim programima ili načinom delovanja propagiraju fašističke ili nacističke ideje, kao i svima onima koji pokušavaju da ovaj problem relativizuju i marginalizuju - upozorila je Božana Vukadinović. Tokom akcije, omladinci Lige socijaldemokrata Vojvodine delili su građankama i građanima Zrenjanina i specijalno dvojezično izdanje "Slobodne Vojvodine", posvećeno 20 godina borbe LSV protiv rata, nasilja i fašizma, štampano na mađarskom i sprskom jeziku, a u kojem je objavljena dvodecenijska retrospektiva borbe ove stranke protiv svih društvenih oblika koji se pozivaju na mržnju i nasilje.

(BILSV, 09.11.2011.)






ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook