Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

NOVI SAD - Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine je zatražila da se u osnovnim i srednjim školama od jeseni uvede bar jedan čas nedeljno o antifašizmu i tekovinama Narodnooslobodilačke borbe u Drugom svetskom ratu, iz koje su proizašle posleratna Jugoslavija, današnja Srbija i druge države regiona koji se danas naziva Zapadni Balkan.

- Mladi su osetljiva grupa i da je zato potrebno posebnu pažnju posvetiti permanentnom radu sa njima. Da je antifasizam civilizacijska tekovina sa kojom svi članovi društva moraju da budu upoznati. Da je to i evropska vrednost, a mi težimo tome da budemo deo evropskog sistema. Takođe, za LSV je izuzetno važno da u Vojvodini, kao jednoj multinacionalnoj, multikonfesionalnoj i multijezičnoj sredini, društvo bude uređeno na zdravim osnovama poštovanja ljudskih prava i sloboda, građanskih vrednosti ali i kulture zajedničkog suživota - istakla je Begović.

(SzILSV, 20.07.2019)




Omladina LSV | Subota, 09. 06. 2012. | Komentara: 0

Prekrečeni grafiti u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Mlade Ligašice i Ligaši juče su prekrečili pogrdne grafite sa kuće jedne od sugrađanki i poručili da će se odlučno suprotstaviti ovakvim i sličnim pojavama, koje za cilj imaju pozivanje na netoleranciju.
Omladina LSV | Petak, 08. 06. 2012. | Komentara: 0

Akcija Naš grad – čist grad

ZRENJANIN – Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu organizovao je juče, ispod nadvožnjaka na Bagljašu, akciju čišćenja plakata pod nazivom „Naš grad – čist grad“.
Omladina LSV | Četvrtak, 17. 05. 2012. | Komentara: 0

Prekrečeni grafiti u Ulici Kosančić Ivana

NOVI SAD - Članice i članovi Gradskog odbora LSVO Novi Sad prekrečili su nacističke simbole koji su bili ispisani u ulazu zgrade u Ulici Kosančić Ivana 12. Ovim su mlade ligašice i ligaši nastavili akciju "Prekrečimo novosadsku mržnju" koju je pokrenuo predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook