Hiljadu balona za Dan pobede nad fašizmom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Hiljadu balona za Dan pobede nad fašizmom

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine obeležila je danas u centru Novog Sada Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom. Tom prilikom pušteno je 1000 šarenih balona, a članica Izvršnog odbora Omladine LSV Tijana Eter istakla je da nas činjenica da se ta dva važna datuma obeležavaju u jednom, podseća da je borba protiv fašizma jedna od temeljnih vrednosti EU.

"Fašizam kakav po zlu pamtimo jeste pobeđen u Drugom svetskom ratu, ali još žive neki njegovi oblici. Nasilje, mržnja, netolerancija, diskriminacija - rasna, polna ili verska... Sve je to fašizam " navela je Eterova. Ona  je ukazala na to da se Liga socijldemokrata Vojvodine već 20 godina dosledno bori protiv fašizma u svim njegovim oblicima i dosledno zalaže za ulazak Srbije u Evropsku uniju.

"Zato danas puštamo ovih hiljadu balona. Da poručimo da smo bili i da ćemo biti brana fašizmu, kao i da ćemo sve činiti da Vojvodina i Srbija budu što pre deo evropske porodice, gde i pripadamo " zaključila je Tijana Eter.

 (BILSV, 08. 05. 2011.)




Omladina LSV | Ponedeljak, 27. 02. 2012. | Komentara: 0

Podrška protestima protiv usvajanja ACTA sporazuma

Novi Sad, 27. februara - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine se aktivno uključuje i pridružuje protestima protiv cenzure interneta i pokušaja gušenja slobodnog govora i razmeni informacija.
Omladina LSV | Sreda, 22. 02. 2012. | Komentara: 0

Vojvodina se voli na svim jezicima

NOVI SAD - Gradski i opštinski odbori Omladine LSV obeležili su 21. februar, međunarodni Dan maternjeg jezika, organizujući ulične akcije širom Vojvodine, uz poruku da se pokrajina voli na svim jezicima.
Omladina LSV | Utorak, 21. 02. 2012. | Komentara: 0

Obeležen međunarodni Dan maternjeg jezika

NOVI SAD – Gradski odbor Omladine LSV Novi Sad održao je uličnu akciju povodom obeležavanja međunarodnog Dana maternjeg jezika kako bi podsetio da je briga o maternjem jeziku i kulturi potreba svako odgovornog i ozbiljnog društva.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook