Hiljadu balona za Dan pobede nad fašizmom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Hiljadu balona za Dan pobede nad fašizmom

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine obeležila je danas u centru Novog Sada Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom. Tom prilikom pušteno je 1000 šarenih balona, a članica Izvršnog odbora Omladine LSV Tijana Eter istakla je da nas činjenica da se ta dva važna datuma obeležavaju u jednom, podseća da je borba protiv fašizma jedna od temeljnih vrednosti EU.

"Fašizam kakav po zlu pamtimo jeste pobeđen u Drugom svetskom ratu, ali još žive neki njegovi oblici. Nasilje, mržnja, netolerancija, diskriminacija - rasna, polna ili verska... Sve je to fašizam " navela je Eterova. Ona  je ukazala na to da se Liga socijldemokrata Vojvodine već 20 godina dosledno bori protiv fašizma u svim njegovim oblicima i dosledno zalaže za ulazak Srbije u Evropsku uniju.

"Zato danas puštamo ovih hiljadu balona. Da poručimo da smo bili i da ćemo biti brana fašizmu, kao i da ćemo sve činiti da Vojvodina i Srbija budu što pre deo evropske porodice, gde i pripadamo " zaključila je Tijana Eter.

 (BILSV, 08. 05. 2011.)




Omladina LSV | Subota, 10. 12. 2011. | Komentara: 0

Ljudska prava niko ne sme da krši

NOVI SAD - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad saopštio je danas da 10. decembar, Međunarodni dan ljudskih prava, ne sme biti samo mrtvo slovo na papiru, već da svako ima pravo da, zna koja prava ima i da bude svestan da niko ne sme da ih krši.
Omladina LSV | Sreda, 07. 12. 2011. | Komentara: 0

Promocija ideala i vrednosti

Član Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Zrenjanina Mišo Živanov učestvovao je u seminaru “Promising Politicians” koji je koncipiran kao serija od tri odvojene celine predavanja i treninga od po četiri dana u toku 2011. godine.
Omladina LSV | Ponedeljak, 28. 11. 2011. | Komentara: 0

Mladi moraju učestvovati u donošenju odluka

ZRENJANIN - Današnjom akcijom pod nazivom „Budi deo naše kuće" članice i članovi Omladine GrO LSV Zrenjanin ukazali su na položaj mladih u Srbiji, kao i na to da rešavanje problema mladih nije moguće bez njihovog učešća u procesu donošenja odluka koje ih se tiču.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook