I zrenjaninski ligaši dali krv

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 12. 09. 2011. | Komentara: 0

I zrenjaninski ligaši dali krv

ZRENJANIN - Drugi put ove godine članice i članovi Omladine Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi na Odeljenju za transfuziologiju Opšte bolnice "Đorđe Joanović".

LSVO

"Ovu akciju organizujemo već godinama unazad, a otvorena je za učešće svih naših članica i članova. Cilj je motivisanje što većeg broja mladih na ovaj human čin, jer na taj način oni pomažu onima kojima je to najpotrebnije" istakla je Božana Vukadinović, predsednica Omladine GrO LSV Zrenjanin. Dodala je da je jedan od ciljeva formiranje "Kluba 25", kako bi Omladina GrO LSV Zrenjanin u bliskoj budućnosti bila još prepoznatljivija i uspešnija. Podsetimo, "Klub 25" okuplja mlade volontere oko ideje negovanja zdravih stilova života, dobrovoljnog davalaštva i širenja mreže davalaca. Suština je da najmanje 25 mladih, uzrasta od 18 do 25 godina, žele da najmanje 25 puta u životu daju krv i da ličnim angažovanjem na promociji davalaštva privuku još 25 mladih u Klub. Ideja je potekla iz Zimbabvea, 1993. godine, da bi se potom  proširila i na evropske zemlje. Prvi "Klub 25" u Srbiji osnovan je u Kikindi 2008. godine.

(BILSV, 12. 09. 2011.)




Omladina LSV | Ponedeljak, 01. 02. 2016. | Komentara: 0

Novi Sad je nama glavni grad!

NOVI SAD, 1. februar - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad obeležio je danas Dan grada.
Omladina LSV | Ponedeljak, 05. 10. 2015. | Komentara: 0

Vojvodine će biti koliko bude i borbe za nju

NOVI SAD - Povodom 27. godišnjice od "Jogurt revolucije", Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad obišla je danas ugašene i propale fabrike u Novom Sadu. 
Omladina LSV | Utorak, 11. 08. 2015. | Komentara: 0

Mladi beže zbog sistemskih problema

ZRENJANIN – Mladi u Srbiji već 25 godina nemaju mnogo razloga za radost, a od kada su na vlasti isti oni koji su 90-ih izazvali egzodus preko 200.000 visokoobrazovanih mladih stanovnika Srbije, situacija je još gora, dok je bekstvo najpametnijih i najobrazovanijih iz napredne Srbije veće nego tada, istakao je danas predsednik  Omladine Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Nenad Bogdanov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook