Kikindskim školama neophodan poljoprivredni smer

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Nedelja, 30. 11. 2014. | Komentara: 0

Kikindskim školama neophodan poljoprivredni smer

KIKINDA – Gradski odbor omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda pokrenuo je inicijativu za uvođenje poljoprivrednog smera u neku od srednjih škola u Kikindi.

LSVKako je istakao  predsednik GrO omladine LSV Kikinda Andrej Bačić, važnost uvođenja poljoprivrednog smera leži u povećanju stručnosti budućih poljoprivrednika, pošto njihov bolji učinak znači bolje razvijena poljoprivreda, a samim tim i kikindska opština.
– Na poslednjoj sednici SO Kikinde usvojena je Strategija održivog razvoja opštine Kikinda za period od 2014. do 2020. godine gde jedan od ciljeva nalaže uvodjenje poljoprivrednog smera u srednje škole u toku 2015. godine. Iako odbornici LSV, zbog velikog broja propusta u samoj Strategiji, nisu glasali za usvajanje ovog dokumenta, ponosni smo na to da je ideja omladine LSV Kikinda o ulaganju u budućnost kroz izmene u školstvu , postala deo budućnosti naše Kikinde – istakao je Bačić.

 (BILSV, 30. 11. 2014)



Omladina LSV | Subota, 19. 07. 2014. | Komentara: 0

LSVO upozorava na oronule fasade

NOVI SAD - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Novi Sad juče je na Keju žrtava racije održao akciju pod nazivom „Pazi se fasada!“. Omladinci i omladinke su izložili fotografije dotrajalih fasada i ruiniranih zgrada u Novom Sadu i kroz razgovor sa sugrađanima upozorili na opasnost koja preti usled urušavanja istih.
Omladina LSV | Ponedeljak, 07. 07. 2014. | Komentara: 0

LSVO obeležila Dan ustanka naroda Srbije protiv fašizma

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položila je danas venac, povodom 7. jula, Dana ustanka naroda Srbije protiv fašizma, na spomenik Svetozaru Markoviću koji se nalazi na Almaškom groblju u Novom Sadu.
Omladina LSV | Utorak, 17. 06. 2014. | Komentara: 0

Autan patrola u Kikindi

KIKINDA - Gradska organizacija Omladine LSV Kikinda je na glavnom gradskom trgu organizovala akciju pod nazivom „Autan patrola“. Cilj akcije je bio da se građanima direktno pruži zaštita od komaraca na jedno veče, kao i da se skrene pažnja na to da bi “patrole” trebale da budu u službi građana.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook