Ljudska prava niko ne sme da krši

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Subota, 10. 12. 2011. | Komentara: 0

Ljudska prava niko ne sme da krši

NOVI SAD - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad saopštio je danas da 10. decembar, Međunarodni dan ljudskih prava, ne sme biti samo mrtvo slovo na papiru, već da svako ima pravo da, zna koja prava ima i da bude svestan da niko ne sme da ih krši.

LSVO- LSVO Novi Sad zalaže se za odlučno, beskompromisno sankcionisanje kršenja ljudskih prava, ali i jedno šire obrazovanje i upoznavanje i administracije, i samih građana, sa pravom sadržinom ljudskih prava – navodi se u saopštenju.
LSVO Novi Sad podseća i na važnost Zakona o lustraciji i potrebe da oni koji su zločine činili, za njih i odgovaraju, za šta se Liga godinama zalaže.

- U Srbiji i danas na važnim pozicijama u društvu sede mnogi koji su učestvovali u kršenju ljudskih prava u vreme Miloševićevog režima i smatramo da su to zločini koji ne zastarevaju – navodi se u tom tekstu. Takođe se ocenjuje da će produženje važenja ovog Zakona, koje LSV traži, biti poruka onima koji će tek stupiti na političku scenu da neko ko se bavi kriminalom, ko je imao uprljane ruke, neće moći da nađe svoj prostor u političkom ili u javnom životu Srbije.

(BILSV, 10.12.2011.)



Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook