LSVO na IUSY Festivalu u Austriji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Sreda, 03. 08. 2011. | Komentara: 0

LSVO na IUSY Festivalu u Austriji

LSVOTokom poslednje nedelje jula, četrdeset i dvoje predstavnika Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) prisustvovalo je najbrojnijem okupljanju mladih socijalista i socijaldemokrata sveta, u Eurokampu u mestu Weissenbach/Attersee u Austriji.

Pod parolom "Znamo odakle smo došli, znamo gde idemo" IUSY Festival  je započet svečanim otvaranjem tokom kojeg su prisutni minutom ćutanja i paljenjem sveća odali poštu svim žrtvama masakra u kampu omladine Radničke partije Norveške. Ovogodišnji Festival organizovala je Omladina Socijalističke partije iz Austrije, posle 80 godina od prvog susreta i 30 godina kada je održan IUSY festival na ovom mestu. Socijalistička omladina je najveća omladinska levičarska organizacija u Austriji.

Aktivno učešće

Delegacija LSVO je pored poseta radionicama i edukativnim sesijama, bila aktivna i u sportskim i mnogim drugim događanjima tokom kampa. Najznačnije aktivnosti delegacije odnose se na brojne bilateralne i multilateralne sastanke tokom kojih je uspostavljen bliži kontakt i dogovorene zajedničke aktivnosti sa srodnim organizacijama poput mladih socijaldemokrata Belgije, Holandije, Palestine, Austrije, Nemačke, Hrvatske, Slovenije...
- Ovaj festival umnogome je značajan za sve one koji su politički aktivni i koji veruju u principe za koje se, kao mlade socijaldemokrate i socijaldemokratkinje, zajedno borimo " izjavila je predsednica LSVO Dragana Dukić, koja je i predvodila delegaciju Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine na ovom skupu.
- On predstavlja jedinstvenu priliku da se razmene iskustva sa istomišljenicima iz celog sveta, da se shvati sama srž socijaldemokratije, ali i da se oseti energija koja motiviše i učvršćuje veru u ono što nas nagoni na politički aktivizam danas. Sigurna sam da svaki IUSY Festival promeni mnogo ljudi, čineći ih boljim osobama, a time utiče i na svet celokupno, te je njegova vrednost i važnost mnogostruka - istakla je Dragana Dukić.

Istorijska godina

Ova godina je istorijska za austrijsku socijaldemokratiju jer se obeležava stogodišnjica rođenja Bruna Kreiskog, verovatno najuticajnijeg i najvažnijeg socijaldemokrate i političara posleratne Austrije. U nameri da nas podsete na značaj onog šta je zastupao i koje je stanovište imao, organizovan je IUSY festival u znak sećanja na njega. Za sve učesnike kampa rođendan ovog borca bio je razlog za slavlje i diskusiju mladih socijalista iz svih krajeva sveta o budućnosti ideje jednakosti, slobode i solidarnosti.

(BILSV, 03.08.2011.)




Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook