LSVO Novi Sad očistila grob Svetozara Markovića Toze

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Subota, 13. 07. 2013. | Komentara: 0

LSVO Novi Sad očistila grob Svetozara Markovića Toze

NOVI SAD - Članice i članovi Gradskog odbora Omladine LSV Novi Sad očistili su danas grobno mesto gde je sahranjen Svetozar Marković Toza, na Almaškom groblju,čime su odali počast ovom borcu za slobodnu misao obeleživši ujedno 100 godina od njegovog rođenja i 70 godina od njegove smrti.

LSV

Omladinke i omladinci su, obišavši pre nekoliko dana ovu lokaciju, istu zatekli ruiniranom stanju, zaraslu korovom. Predsednica GrO LSVO Novi Sad Kristina Vuljaj kazala je da su, zbog Tozinog značaja, odlučili da je urede.

- Na današnji dan, pre 100 godina, rođen je Svetozar Marković Toza. Grobno mesto ovog aktivnog borca za slobodu misli, neustrašivog borca protiv fašizma i velikog Vojvođanina bilo je neprepoznatljivo i nikome nije padalo na pamet da se za to pobrine. U duhu ideologije koju je on sledio, Omladina je načinila radnu akciju i učinila ono što gradski čelnici nisu našli za shodno da urade, po svojoj dužnosti - rekla je Vuljaj, dodajući da se nada da će se ubuduće poštovati ovo mesto.

(BILSV, 13.07.2013)



Omladina LSV | Utorak, 22. 07. 2014. | Komentara: 0

Hitno sanirati ruinirane objekte

NOVI SAD, 22. jul - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad pre samo nekoliko dana upozorio je da postoji veliki broj objekata u Novom Sadu koji su u ruiniranom stanju zbog čega preti opasnost usled njihovog urušavanja.
Omladina LSV | Subota, 19. 07. 2014. | Komentara: 0

LSVO upozorava na oronule fasade

NOVI SAD - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Novi Sad juče je na Keju žrtava racije održao akciju pod nazivom „Pazi se fasada!“. Omladinci i omladinke su izložili fotografije dotrajalih fasada i ruiniranih zgrada u Novom Sadu i kroz razgovor sa sugrađanima upozorili na opasnost koja preti usled urušavanja istih.
Omladina LSV | Ponedeljak, 07. 07. 2014. | Komentara: 0

LSVO obeležila Dan ustanka naroda Srbije protiv fašizma

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položila je danas venac, povodom 7. jula, Dana ustanka naroda Srbije protiv fašizma, na spomenik Svetozaru Markoviću koji se nalazi na Almaškom groblju u Novom Sadu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook